Actualitate

Raed Arafat, despre înmormântarea lui ÎPS Pimen: „Solicitarea mentioneaza clar ca in interiorul bisericii numarul va fi limitat la cinci persoane”

Publicat: 25 mai 2020
Avertismentul lui Raed Arafat înainte votului din Parlament: „Situația se poate agrava“
Avertismentul lui Raed Arafat înainte votului din Parlament: „Situația se poate agrava“

Secretarul de Stat Raed Arafat a clarificat situația cu privire la înmormântarea Înaltpreasfințitului Pimen. Acesta a menționat că numărul persoanelor din biserică a fost limitat la cinci.

„Foarte multe discutii si „persoane indignate” de „derogarea” care as fi dat-o personal pentru funerariile parintelului Pimen. Din documentele de mai jos se poate observa ca adresa data de INSP si cea data de Centrul National de Comanda si Coordonare sunt aproape identice si nu se refera la derogari. In adresa INSP se spune clar cine ar putea da derogari, insa noi nu am dat derogari de la prevederile de distantare si cele de sanatate publica. Pe de alta parte si in adresa INSP si cea a CNCCI se mentioneaza acordul pentru oricare din variantele solicitate.

Orice adresa oficiala care deroga de la ceva incepe cu, sau include, sintagma ‘prin derogare de la …. ‘. Noi am aprobat o propunere care nu solicita derogari ci descria modul de desfasurare a activitatilor in aer liber precum si in interiorul bisericii Manastirii ‘Sf. Ioan cel Nou’. Solicitarea mentioneaza clar ca in interiorul bisericii numarul va fi limitat la cinci persoane prezente concomitent”, a scris Raed Arafat.

Comentarii
  • Hai SIKTIR pupatori de dosuri rosii si de santaje cu iz politic , financiar , mai ieri alaltaieri explicati demersul ar hatului in care si voi va scaldati I ar azi o dati la intorsatura I asului nu a Buzaului

  • SI CUM RAMANE CU CELELALTE DECLARATII RAMASE SI INREGISTRATE IN ARHIVA IN CARE DECLARATI ALTFEL , PUPINCURISTII EXECUTA MEREU ORDINUL …?

Adauga un comentariu