Actualitate

Raed Arafat, despre măsurile împotriva COVID-19: „Populația trebuie să înțeleagă măsurile pe care le luăm”. Domnule Arafata, masurile despre care vorbiți trebuiau luate chiar de dumnevoastră, înainte cu cel puțin 3 luni

Publicat: 03 apr. 2020

Raed Arafat a vorbit în această seară despre pandemia de coronavirus din România și trage un semnal de alarmă prin care dorește să conștientizeze populația cu privire la riscurile la care se supun dacă nu respectă măsurile impuse de autorități. Ne punem încrederea în acţiunile secretarului de stat însă oamenii au nevoie de rezultate. Măsurile au fost luate tardiv în lupta contra coronavirusului. Ştim că este mai bine să previi decât să tratezi. Produsele necesere pentru unităţile medicale trebuiau achiziţionate de la începutul extinderii coronavirusului spre Europa şi de asemenea, echipamentul medical verificat şi reparat pentru a face faţă unui astfel de „inamic”. Guvernul Orban a obişnuit poporul până acum cu exprimările de tipul „o să facem”, „o să rezolvăm”, „o să achiziţionăm” însă avem speranţa ca măcar reprezentanţii sistemului medical să rezolve situaţia de criza din România. De asemenea, se discută zilnic despre achiziţiile de materiale şi produse medicale însă nu se vorbeşte despre preţurile ridicate la care sunt realizate acestea.

”Lumea trebuie să înțeleagă că avem o echipă care lucrează zi și noapte. Munca nu se poate opri. Vrem să reușim să limităm un pic impactul. Actorul principal, actorul nostru, e populația. Dacă populația nu înțelege măsurile pe care le luăm, riscul e să apară focare pe care nu le putem controla. Așa putem ajunge la măsuri mai dure pentru carantinare.

Sunt deja măsuri de distanțare socială luate. Am fost printre cei care au luat măsurile mult mai repede ca alte țări în comparație cu numărul cazurilor. Acest lucru ne-a ajutat să se prelungească perioada în care apar cazurile mai multe. E foarte mult de făcut încă. În ultimele săptămâni nu cred că pleacă cineva mai devreme de ora 23:00-00:00. E realitatea situației. Nu e propagandă.”, a spus Raed Arafat.
Comentarii
  • Și eu sunt de acord că toate relele se vor sparge in capul domnului Arafat. Președintele țării este principalul vinovat. El conduce CSAT. Dar președintele țării nu are nicio problema, că nu ii pasa de popor. Doar vorbe fără acoperire!
    Aveți ce ați votat. Semeni vânt, culegi furtuna!

  • Dar ministrul sanatatii si tot guvernul si presedintele tarii nu cumva au raspunderi ?Domnul Arafat nu dispune , este doar un Secretar de stat si atat care si-a facut treaba mai mult decat trebuia .Dar sa nu vedem numai tara noastra si alte tari mult mai mari din lumea asta si cu putere financiara incomparabila cu Romania au fost luate cu asalt si pe nepregatite de pandemia chineza, nu se asteptau tarile lumii ca pandemia chineza sa fie pandemie mondiala.Pana la urma este un razboi mondial produs intentionat de China, dupa 4 luni inca nu stim cauza mortii planetei.

  • Draga domnule cititor, poate că nu vom supraviețui, de aceea mă ofer să îți satisfac curiozitatea.
    Acest virus a fost fabricat într-un laborator, de un cercetător dement și pus „pe piata” ori de același cercetător dement, ori de un alt dement, care consideră că oamenii au îmbolnăvit Pământul. Un ecologist dement, pe scurt, care dorește să stopeze poluarea, defrișarea, industriile mari consumatoare de energie, etc..
    Dar efectul va fi foarte neînsemnat, deoarece supraviețuitorii vor avea grija să distrugă și cu mai multă îndârjire acest frumos Pământ.

Adauga un comentariu