Actualitate

Raed Arafat, despre modul în care Suedia a abordat pandemia de COVID-19: „Este despre viitor, despre conviețuirea cu coronavirusul”

Publicat: 30 apr. 2020

Raed Arafat a vorbit în această seară despre măsurile de protecție impuse în România și ce preconizează că se va întâmpla dacă nu vor fi respectate. De asemenea acesta a menționat și despre modelul din Suedia care este unul de aplicat în perioada de conviețuire cu virusul.

„Am vorbit cu cineva de la OMS. Modelul din Suedia este despre viitor, despre conviețuirea cu coronavirusul. Responsabilitatea se transferă mai mult către omul de rând și populație. Noi spunem următorul lucru:

Din 15 mai începem să relaxăm măsurile gadual. Noi nu mai răbdăm două săptămâni fără anumite activități, totul din 15 ani ar putea să scape de sub control. Nu zice nimeni să nu se deschidă teatrele, restaurantele, dar trebuie cu anumite măsuri și nu acum. La acest moment trebuie să respectăm regulile pentru două săptămân, dacă nu vom fi nevoiți să impune și alte măsuri, am putea ajunge mult mai rău, cu bolnavi mulți la ATI. Regulile de contact toate trebuie respectate.”, a spus Raed Arafat.

Adauga un comentariu