Actualitate

Raed Arafat, despre persoanele decedate de la Spitalul Foișor: „Nu este adevărat” – VIDEO

Publicat: 12 apr. 2021
Raed Arafat
Un pacient care urma să fie transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foişor a decedat în urma unui stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, iar alte două paciente au decedat după transfer, în secţia ATI a unităţii medicale, a anunţat luni şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat
Un pacient care urma să fie transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foişor a decedat în urma unui stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, iar alte două paciente au decedat după transfer, în secţia ATI a unităţii medicale, a anunţat luni şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat.

”O declarație făcută de unul dintre președintele asociației pacienților. A spus că 3 pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. S-a lăsat de înțeles că 3 pacienți au decedat dintre cei care au fost externați, Nu este adevărat. Nici faptul că 3 pacienți au decedat în timpul transferului spre Spitalul Foișor. Nu este adevărat.”, a declarat Raed Arafat.

Au murit trei pacienți

Raed Arafat a făcut, luni, noi declarații după zvonurile privind cazurile de la Spitalul Foișor.

„Inițial, s-a lăsat de înțeles că trei pacienți dintre cei care au fost externați ar fi decedat – ceea ce nu este adevărat. Nici faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor nu este adevărat.

Situația este următoarea: într-adevăr și din păcate, au decedat trei pacienți. Unul înainte de a fi preluat de ambulanța SMURD-ului de la Spitalul Universitar. A intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanță, fiind în stare critică. Alți doi pacienți, două paciente mai bine zis, în vârstă de 60 și 83 de ani, au decedat la Spitalul Foișor, după ce au fost internate în secția de terapie intensivă”, a spus Raed Arafat.

„Condoleanțe! Sincer, ne pare rău de aceste situații. Avem de a face cu o boală perfidă, unde pacienții aflați în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți”, a mai spus Raed Arafat.

„Faptul că a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate la ATI nu poate fi imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secțiunea ATI pentru a trata pacienții COVID. Era nevoie de lărgirea capacității ATI”, a adăugat Arafat.

Comentarii
Adauga un comentariu