National

Raed Arafat îi distruge pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan: „Hotărârile grupului tehnico-științific se transmit spre aprobare – atenție, spre aprobare!”

Publicat: 16 apr. 2021
Raed Arafat cu un telefon în mână
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, lasă de înțeles că Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu au mințit fără nerușinare în fața presei, când au vorbit despre ordinul care le-a provocat demiterea.

”Nu doresc sa intru in polemici si discutii pe tema ordinului cu criteriile de carantinare, care face subiectul atentiei opiniei publice. Consider insa necesara clarificarea documentata a unor aspecte procedurale pentru care am fost contactat de mai multi reprezentanti ai mass-mediei.”, scrie Raed Arafat pe o rețea de socializare.

Raed Arafat: „Grupul tehnico-științific nu ia decizii de la sine și le execută”

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au precizat că Raed Arafat știa despre ordinul de carantinare și că el trebuia să îl anunțe pe Florin Cîțu, nu ei. Mai mult decât atât, fostul ministru al Sănătății și fostul secretar de stat Andreea Moldovan au declarat că ordinul nu avea nevoie de aprobarea CNSU.

De aceea, Raed Arafat vine cu o serie de precizări, în care contrazice acțiunile Andreei Moldovan, în ceea ce privește ordinul carantinării localităților.

„Vreau să încep cu explicații clare asupra modului de luare a deciziilor în situația pandemiei, și mai ales în ce privește grupul tehnico-științific. Grupul tehnico-științific a fost înființat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență ca un grup de suport pentru bolile înalt contagioase. Este un grup care include experți, care include instituții și au un rol în a lua decizii și în a propune soluții tehnice către CNSU. De altfel, grupul are un regulament de funcționare, care a fost aprobat acum câțiva ani, pentru că grupul este mai vechi decât pandemia în care ne aflăm.

Raed Arafat: „Hotărârile grupului tehnico-științific se transmit spre aprobate” – atenție, spre aprobare!”

Șeful DSU precizează că grupul tehnico-științific nu ia decizii de la sine și le execută, ci deciziile grupului pleacă ca propuneri pentru CNSU, condus de primul-ministru și reprezentat în Comitet de miniștri și de șefi de instituții, unde se dă aprobare sau se pot modifica anumite „criterii pe care noi propunem în alt sens pentru a ieși hotărârea CNSU”.

Și dacă citim acest regulament vedem că: „hotărârile grupului tehnico-științific se transmit spre aprobate” – atenție, spre aprobare! – Comitetului național pentru situații speciale de urgență, cum era numit atunci comitetul. Deci, grupul tehnico-științific nu ia decizii de la sine și le execută, deciziile grupului pleacă ca propuneri pentru CNSU, condus de primul-ministru și reprezentat în Comitet de miniștri și de șefi de instituții, unde se dă aprobare sau se poate modifica anumite criterii pe care noi propunem în alt sens pentru a ieși hotărârea CNSU.”, spune Arafat.

Florin Cîțu, replică pentru Vlad Voiculescu: „Nu comentez declarațiile celor din opoziție”

Prim-ministrul Florin Cîțu a transmis faptul că nu răspunde ”acuzațiile celor din opoziție”, ca replică la acuzațiile foarte dure lansate de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

”Nu comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi. În același timp avem o pandemie de gestionat, lucruri importante de făcut, dar aș vrea să îi asigur pe români că această coaliție funcționează, lucrurile merg foarte bine. Ieri am avut ședință de Guvern, Guvernul funcționează bine și asta se vede în cifre, pentru că avem creștere economică, avem o scădere a deficitului, avem parte de încredere din partea investitorilor internaționali.”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu