Titlurile zilei

Raed Arafat, Ludovic Orban și Statul Român, dați în judecată de avocatul Gheorghe Căcescu! Ieșeanul le cere magistraților să anuleze termoscanarea în spațiile închise pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus!

Publicat: 28 mai 2020
Raed Arafat, Ludovic Orban și alte autorități au fost chemați în judecată de avocatul ieșean Gheorghe Căcescu din cauza obligației de termoscanare în spațiile închise, după apariția noului Coronavirus
Raed Arafat și Ludovic Orban au fost dați în judecată de avocatul ieșean Gheorghe Căcescu

Șeful DSU Raed Arafat, premierul Ludovic Orban și mai multe instituții ale Statului Român au fost dați în judecată de avocatul ieșean Gheorghe Căcescu. Acesta le cere magistraților ieșeni să constate nulitatea ordinelor privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul Coronavirus pe durata stării de alertă

Raed Arafat, șeful DSU, premierul Ludovic Orban, Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP), Ministerul Sănătății (MS), Guvernul României, premierul Ludovic Orban, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Colegiul Medicilor din România au fost chemați în judecată de către un avocat ieșean, în urma măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Avocatul Gheorghe Căcescu le cere magistraților ieșeni să constate nulitatea Ordinului nr. 81 din 22 mai 2020, emis de MAI, precum și a Ordinului nr. 874 din 22 mai 2020, emis de Ministerul Sănătății, privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologie și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul Coronavirus pe durata stării de alertă.

„De asemenea, solicit să constatați încălcarea gravă a Constituției României, respectiv a articolului 34, privind dreptul la ocrotirea sănătății. Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice, a articolului 15 – cetățenii beneficiază de drepturile și de libertățile consacrate prin Constituție și prin alte legi și au obligațiile prevăzute de acestea, a articolului 16 – cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări, a articolului 20 – dispozițiile constituționale privind drepturile și libertățile cetățenilor vor fi interpretate și aplicate în concordanță cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, a dreptului la viață”, a declarat avocatul ieșean Gheorghe Căcescu.

Avocatul Gheorghe Căcescu spune că sunt încălcate drepturile pacientului prin termoscanarea pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus

Avocatul Gheorghe Căcescu mai susține că au fost încălcate dispozițiile Legii drepturilor pacientului prin ordinele emise de Guvernul Ludovic Orban. El a adăugat că, potrivit legislației, pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la serviciile medicale disponibile, precum și la modul de a le utiliza, are dreptul de a fi informat asupra identității și statutului profesional al furnizorilor de servicii de sănătate, are dreptul de a fi informat asupra stării sale de sănătate, a intervențiilor medicale propuse, a riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri.

„Potrivit legii, pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală, asumându-și, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecințele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului. De asemenea, toate informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidențiale, chiar și după decesul acestuia. Informațiile cu caracter confidențial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres”, a subliniat avocatul ieșean.

În opinia acestuia, au fost încălcate dispozițiile Legii nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, conform căreia „profesia de medic se exercită pe teritoriul României în condițiile legii, de către persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare în medicină”.

„Practicarea profesiei de medic de către o persoană care nu are această calitate constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului penal, cu modificările și completările ulterioare. Colegiul Medicilor din România este în drept să exercite acțiunea civilă sau să sesizeze, după caz, organele de urmărire penală ori autoritățile competente, pentru urmărirea și trimiterea în judecată a persoanelor care își atribuie sau care întrebuințează fără drept titlul ori calitatea de medic sau care practică în mod nelegal medicina”, a subliniat Gheorghe Căcescu.

Raed Arafat, Ludovic Orban și Statul Român, chemați la judecată din cauza ordinelor referitoare la starea de alertă

Avocatul ieșean a mai susținut că, potrivit legislației în vigoare, dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive se comercializează, se distribuie, se instalează și se întrețin, pentru a fi utilizate în conformitate cu scopul propus, numai de către persoanele fizice sau juridice pentru care s-a emis un aviz special. De asemenea, reclamantul a mai spus că i-a chemat în judecată pe Raed Arafat, Ludovic Orban și celelalte instituții, deoarece, prin ordinele emise, ar fi lăsat loc liber la încălcarea prevederilor Codului penal.

„Exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârșirea unor astfel de fapte se sancționează potrivit legii penale, se pedepsește cu închisoare de la trei luni, la un an sau cu amendă. Solicit anularea celor două ordine privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul Coronavirus pe durata stării de alertă.

Sunt avocat înscris în Baroul Iași, iar accesul la instanță, la Parchete, la Penitenciar sau la Arest este condiționat de efectuarea triajului epidemiologic cu termometre cu infraroșu, iar această operațiune (act medical) este efectuată de către persoane care nu sunt medici sau asistenți medicali, ceea ce contravine legii. În acest moment, paznici, jandarmi și personal necalificat au ajuns să facă acte medicale, deși nu au specialiatea de medic”, a încheiat Gheorghe Căcescu.

Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului în care avocatul ieșean i-a dat în judecată pe Raed Arafat, Ludovic Orban și instituțiile amintite, din cauza măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Comentarii
 • Cel mai bine ar fi sa fie excluși din profesie cei care încalcă jurământul depus la intrarea in profesie, că ei jura sa apere drepturile și libertățile cetățenilor.
  Cum apără unul că asta dreptul meu la viață? La sănătate? Dimpotrivă, eu consider că atentează la dreptul meu! Prin atacarea unei măsuri care este clar pentru prevenirea unei epidemii, cu peste 1200 decedați la noi în tara și sute de mii la nivel mondial, acest individ, se situează in afara societății civilizate.
  Baroul ce măsuri ia împotriva acestui avocat?

 • O nulitate a dreptului… datorita tipologiei acesteia de avocati care forteaza interpretarea unor concepte de drept dincolo de limita normalitatii trecand in zona penibilului, are de suferit societatea in general. Este absolut absurd sa consideri ca actul de a lua temperatura cuiva trebuie efectuat doar de catre UN MEDIC pentru a se incadra in limitele legalitatii. Cum sa spui ca aceste masuri atenteaza la dreptul la viata? Cu asemenea aberatii , nulitatea dreptului reuseste sa obtina nitica publicitate ca na…si asa a stat pe bara cateva luni…are de recuperat.

 • Frate,esti PENIBIL.
  Pe bune,chiar nu mai ai clientela si ai nevoie de reclama,esti chiar atat de disperat??? Tu realizezi in ce penibil te pui,??
  Asta 1.
  Doi,genul asta de actiune impotriva statului,trebuie sa o faca un avocat cu reputatia intacta.Tu stii bine cum o ai pe a ta.Tepe la banci,taxe ..zero..ca sa nu zicem altfel.Pe bune man??
  Hai…mergi home ca nu esti 100% penibil cu faza asra dat foarte aproape.In plus,ce sustii nu e chiar real,fortezi,unele masuri sunt chiar necesare.
  Hai …pa.

 • Atunci când criticăm (sau lăudăm) pe alții, vorbim cu adevărat despre noi înșine. Este un concept din psihologie, numit proiecție.

 • Când văd lătrând câte-un cățel
  După un tren accelerat,
  Îmi vine-n minte acel CĂCESCU
  Ce-l critică pe ARAFAT.

  (după Cincinat Pavelescu)

 • Domnule avocat, dincolo de circul mondial cu aceasta pandemie, apropo de drepturi si libertati, stiti(sau ar trebui) ca NU VA PUTETI ASCUNDE in spatele unor texte de lege fie ele si constitutionale daca…libertatea Dvs atenteaza la libertatea altuia. Cu alte cuvinte libertatea oricui se opreste acolo unde incepe libertatea altuia. Sa iei temperatura la intrarea in magazine este o ineptie fara doar si poate dpdv profilaxie diseminare Covid, dar sa invoci SECRETUL PERSONAL cand exista pericolul transmiterii in masa a unei boli infectioase, cu tot respectul, se cheama…IMBECILITATE. Nu incercati decat o manevra „politically correctness”, adica ceea ce liderii lumii fac de sute de ani pentru a diviza societatea si a o stapani. DIVIDE et IMPERA!!! Covid asta face, in primul rand, si se bazeaza pe efectele deciziilor „politically correctness” luate de-a lungul timpului(lipsa unei educatii reale, inducerea spiritului de turma, lipsa informatiei-apropo, stiati cati mor anual in lume pana la aceasta pandemie si de ce?-, asa zisa discriminare dincolo de limitele ei reale, lipsa autoritatii parentale asupra educatiei copiilor, asa zisa egalitate, de gen mai ales invocata, in detrimentul complementaritatii firesti, naturale, folosirea mass media si a justitiei ca mijloace de propaganda, inducere a panicii, a dezinformarii si a constrangerii(aceste doua institutii nu sunt decat SLUGI politice) etc. Mai vreti?). Efectul? Pandemie de PANICA pe fondul pandemiei de PROSTIE in primul rand, pe care cei interesati pot grefa toate celelalte… PANDEMII.

 • Prosti si idioti sunteti voi ,oilor fara creier in care acceptati ca oile capii si scanare,o sa acceptati si vaccinuri si cipuri cap fara creier! De aia tara sa dus in cap din cauza voastre oi proaste care ati votat tot oi si boi ca voi! Nu aveti dreptul oameni fara sa creier sa judecati acest avocat!

 • Nu stiu cine are impresia ca o sa accepte un doctor sa stea in fata la Kaufland cu un termometru sa scaneze oamenii care intra, cred ca au treburi mai importante de facut. Dupa 6 ani de facultate si in medie 5 de rezidentiat nu cred ca vii sa te certi la intrare in supermarket cu prostii care nu vor sa fie scanati… eventual cand nu au activitate la intrare sa se apuce de strans carucioarele din parcare… jenant

 • Andreea, ma lasi…?
  Eu sunt avocat si nu sunt de acord cu astfel de practici. Mai era unul care dadea in judecata pe Iohanis pentru instituirea starii de urgenta, tot din Baroul Iasi.
  Chiar imi este jena cand ma prezint si ma intreaba oamenii, de astfel de colegi de profesie…

 • Sunteti prea putini voi astia anti vaccin. Latrati la bec. Vaccinul va fi si daca l ar face bill gates ar fi si mai bine. Sa va apuce tremuratul si cand va revoltati sa rada majoritatea de voi :))

 • Cati comentatori jalnicii!! Mai, jegurilor, exista LEGI CARE TREBUIE RESPECTATE!!
  E SINGURUL AVOCAT CARE S-A SESIZAT, IN ACEST CAZ?! RESTUL, DOAR JEGURI?!!

 • Nu va supărați dar voi sunteti MASONI??? Ce aveti cu acest om? Cine sunteti voi sa ii judecati acțiunile sau felul în care trăiește, muncește sau respira? Ar trebui să vă fie rușine vouă, pentru ca sunt sigură că sunt printre voi și avocați, sau aveti meserii care va pune în legalitate sa faceti ceva pentru poporul ăsta necăjit. Poate voi nu stiti ce inseamna sa ai un venit de 800 de lei lunar, sa fii ținut în carantină 3 luni , sa mâncati până cu untura regulat. Sa dati sute de lei pe medicamente la vârsta de 40 de ani. Acest om are curaj sa se bată cu un sistem corupt. Si nu-i de râs nici bătaia voastră de joc. Ar trebui să -i
  dați o mână de ajutor nu sa fiti femei. Rusine….

 • Pentru Madam-Anonim,care mananca cu untura regulat(a).
  Asadar,nu stiu ce legatura are masoneria in cazul asta de o amintesti,ai auzit cumva acest cuvant si te zgarie interesant pe intelectul submediocru?Posibil ca da.
  Sigur ca putem face ceva ptr poporul asta necajit,dar sa facem lucruri normale,nu aberatii elucubrate de un avocat evazionist,executat de banci ptr ca le-a tras tepe,si cu o conduita profesionala cel putin dubioasa.Numele e nume,l-a luat de la parinti si nu e vinovat,dar parca il confirma..
  Sa iasa in fata cei care pot sustine prin exemplul si moralitatea lor un astfel de demers.
  Raportat acu’ la faza cu termoscanarea,dumneata ai mai avea atata glas daca in randul de la cafland’ in care stai sa iti iei untura ca sa prajesti cartofii,ar sta si unul cu 39,5 grade??
  Sau o slehta de tigani expulzati de la cersit din liuton ar veni cu acelasi autobuz in care e si copiul lu ‘matale si le-ar curge mucii peste tot de la covid si temperatura??
  Si ca sa inchei,mancatul cu untura a tinut oamenii in viata sute de ani la rand,mancatul cu ulei de ..palmier,duce oamenii la groapa la greu in zilele noastre,asa ca..nu mai victimiza poporul tampit.Untura are proprietatile cele mai apropiate de adn-ul uman,uleiurile vegetale..nu prea.

 • Trei luni carantină de la 16 martie? Ești dusă cu sorcova rău tare !!! Nu va mai dau pastile la Socola, dar va dau porție dublă la internet?
  Sau când scrii de „venit ” ești chiar cineva…becher…nu spui cine…care se simte ignorat și nu mai are bani de alcool?
  Mai lasă băutura și nesimțirea, că nu dau bine la respect! Sau nu te lasă ele pe matale?

 • Am citit pasajele citate de autorul articolului,probabil din actiunea marelui-mic avocat.
  In primul rand el vorbeste de notiunea de „pacient”.Se afla intr-o mare eroare,nu toti cumparatorii de la cafland sau avocatii care intra in instanta sunt pacienti.Suntem oameni in toata firea,sanatosi,care ne suputem unui test,nu unui „control medical”.
  Spre stiinta ta de dobitoc care ne face de ras breasla,constatarea unei temperaturi cu un aparat de masurat,nu este un act medical in sine,nu se fac analize,nu se intervieveaza pacientul,nu se face o anamneza:
  Anamneza (gr. ana=din, prin + mnesis = memorie) este prima etapă în cadrul examinării clinice a bolnavului[1] și reprezintă totalitatea informațiilor obținute de medic de la bolnav sau însoțitorii acestuia, cu scopul stabilirii diagnosticului[2].

  Anamneza orientează diagnosticul și urmărește găsirea atitudinilor terapeutice potrivite[3], alegerea și prescripția tratamentului, precum și determinarea prognosticului bolii.[4]

  Deci in cazul nostru,un functionar public sau un angajat privat,poate avea capacitatea profesionala si competenta ca fara nici un aparat sa constate ca o persoana este in imposibilitatea de a intra in-o institutie publica privata sau de stat,fara a avea nevoie de vreun aparat( a se vedea persoanele aflate in anumite stari euforice,care prezinta evidente semne de pericol public)si sa impiedice acestora accesul.
  In cazul covid care „nu se vede”,desteptule ce esti,este nevoie de un mic aparat,inofensiv(pe tine sa pui sa te scaneze in dos daca te deranjeaza in cap de frica sa nu iti tulbure mintea) ca sa constate o temperatura mai ridicata( sau nu).Ca nu poate din ochi sa citeasca tenperatura „la” tampiti ca tine si ca altii care fac atata praf ptr NIMIC.
  Mie nu imi convine ca stau in banca alaturi de tine care esti un tampit notoriu,sau ca merg pe strada pe langa alti tampiti care iti sustin elucubratiile si totusi nu dau nici baroul in judecata sa te stranga de prin sali si nici statul sa stranga toti tampitii de pe drumuri.
  In plus,vorbesti in actiune despre incalcarea drepturilor constitutionale,ok.Atunci de ce nu respecti tu primul dreptul constitutional al cetateanului care are rezervat un loc de parcare si tu il ocupi din cand in cand,sau de ce nu respecti si obligatiile constitutionale sa iti platesti taxele la anaf,sau mai peste tot………ca tot ai nevoie scoala la copil sau de smurd cand esti bolnav( sa dea Dumnezeu sa nu fii niciodata ,desi cu capul esti sigur).
  Ca sa concluzionez,ai facut un demers fortat,care taraie din nou breasla in derizoriu si penibil,asemeni bermeticilor criminali de colegi,care au omorat oameni si acum ..sunt gratie „marilro maestri” prezenti cu fruntea sus din nou in salile de judecata,in loc sa fie la Cluj,unde nu ii stie nici dracu’ care i-a impins la bautura si omorat oameni.
  Cred ca mai bine ar fi sa va controlati voi temperatura caracterului,inainte de a iesi sa cereti respectarea drepturilor constitutionale.
  La obiectul cererii tale acum,desi nu ii agreez pe orban&slehta,nu m-ar mira sa te bata mar in instanta si sa iti mai ia si cheltuieli si asa esti dator vandut.Iar o buna parte din populatie sa stii ca agreeaza acesta MINIMA masura de control,ca tampiti care umbla singuri”cu covidu” in nas dupa ce s-au perindat prin mlastinle sociale ale londrei sunt suficienti.
  Hai pa…..esti chiar intr-o mare degringolata disperata..

 • Constat caCacescu , ce se crede advocat, nu are cunostinte elementare de drept si nici macar simtul ridicolului. Spatiile in care vrea Cacescu sa intre sunt PROPRIETATI PRIVATE, nu bunuri publice, in care proprietarii pot institui regulamente care sa-i protejeze pe ei si clientii lor. Discrimineaza prin aceasta? Exista domnule avocat organisme care-i apara pe cei discriminati.
  Doresti sa te faci cunoscut? Ai reusit. Feriti-va oameni de prostul asta!

 • Dragi cetateni,daca doriti democratie atunci trebuie sa respectam opinia fiecaruia si libertatea de a apela la instanta a fiecaruia dintre noi daca asa considera.Instanta se va pronunta peste vreo 2 sau 3 ani(pt. ca de obicei atat dureaza un proces relativ simplu) si atunci se va vedea cine are dreptate.Nu trebuie sa fim patimasi la actiunile unor oameni care considera ca au dreptate.ESTE DREPTUL LOR LA JUSTITIE.
  Pe de alta parte nu am vazut ordinul ministrului sanatatii de declarare a pandemiei pentru ca acest lucru are efecte juridice nebanuite in economie.A fost sau nu forta majora?!Intreb acest lucru tot pt. efectele in economie fata de contractele incheiate.Stiu situatie in care nu este recunoscuta forta majora pentru ca nu a declarat-o nimeni.Asta are efecte. S-au inchis magazine si s-a solicitat chirie in continuare pt. ca nu s-a declarat forta majora.Acest lucru a provocat mii de someri.Cred ca situatii similare au existat peste tot.
  Asta are efecte juridice grave.Au fost o serie de lucruri prost facute si nimeni nu s-a gandit serios la efectele economice.Nu se gandeste nici acum.
  Asa ca, actiuni pe care la face dl.avocat sunt pertinente atata timp cat ele scot la iveala lucruri care nu ar fi trebuit sa se intample.Nu trebuie sa se piteasca nimeni in spatele unor situatii fie ele chiar speciale,ca sa comita abuzuri sau ilegalitati.
  S-a gandit cineva daca termoscannerele sunt omologate si de uz medical?Nu cred.Sau poate le sunt pe stoc ?!
  De ce nu s-au folosit la iesirea din tara a muncitorilor?!Este normala o temperatura de 35.6 grade C?Trebuie sa intri intr-un magazin ca sa te infectezi?In mijloacele de transport persoane de ce nu se folosesc daca sunt asa de bune?!ca acolo chiar stai unu langa altul chiar si cu masca.
  Haideti sa gandim putin si sa nu ne panicam ca cineva da in judecata pe altcineva.Sunt lucruri mult mai grave pt. care ar trebui sa ne facem griji……

 • Oameni buni, observ ca unii dintre voi (avocati sau nu!), aveti cam mult timp liber, de stati sa comentati pe pagini intregi. Mai observ ca multi aveti o gandire neo-comunista, spre extrema, asa… Orice om are liber acces la Justitie, mai ales avocatii, care sunt si mai in tema, decat un om care nu are studii in Drept. Cu ce va deranjeaza pe voi daca un coleg de breasla sau pur si simplu un avocat isi exercita dreptul la Justitie, ca oricare alt om?! Cu ce va deranjeaza sau cu ce va afecteaza? Ce legatura are numele omului?! Putea sa-l cheme Gigel de la Baltati sau Mario de la Cioca Boca. Ce relevanta are?! Tot ne batem cu pumnul in piept de 30 de ani ca traim in democratie, dar noi tot retrograd gandim. Lasati omul sa dea in judecata pe cine vrea si pe ce motiv vrea el. E timpul lui, sunt banii lui, sunt nervii lui. Daca va castiga sau nu – ramane de vazut. Dar problema ramane tot a lui. Trebuie sa iesim din gandirea asta idioata, ca ala nu are voie sa faca ceva, ca asa zic eu. Sau asa vreau eu. Sau asa cred eu. Multi dintre voi ati putea fi dictatori perfecti. Voi sunteti Dumnezeu pe Pamant, numai voi detineti adevarul absolut! Pe bune?! Bai, oameni buni, treziti-va la realitate! Nu e nimeni centrul Universului! Lasati-i si pe altii sa respire, sa alerge, sa se joace, sa dea in judecata. E dreptul lor! Au sau n-au dreptate – asta nu o decideti voi. Imi pare rau, dar… asta e realitatea! Si, repet, cu ce va afecteaza pe voi toata treaba asta?! Nu aveti problemele voastre, gandurile voastre, un film bun, o carte buna de citit, neveste, soti, copii, nepoti, boli, necazuri?!? Mai e necesar un gand, un necaz, un nerv iritat?!?… Fereasca… !

 • Stimate Gică Contra, după cum singur ai și remarcat un astfel de demers arunca in derizoriu știința dreptului și oamenii obișnuiți au prostul obicei de a generaliza. Este suficient unul ca acesta sau ca ucigasul Axinte și munca unor profesioniști este uitata foarte repede.
  Iar avocații, în general, nu sunt cei mai iubiți oameni, nicăieri în lume. Este nevoie și de ei, cum este nevoie de medici, dar tot rău sunt văzuți și aceștia din urmă. Sau cum este nevoie de lucrătorii din salubritate, pe care majoritatea ii ocolesc și strâmbă din nas la apropierea lor.
  Cu atât mai mult nu avem nevoie de exemple negative și de motive de a da apa la moara, gurii slobode a societatii, care așteaptă doar un astfel de motiv sa poarte discuția despre profesie într-o direcție greșită. Ai priceput?

 • Inteleg ce spui, dar in Iasi sunt zeci de mii de dosare in fiecare an. Ai tu sentimentul ca asta e cel mai rau dosar din cate exista? Sau ca asta e cel mai rau avocat?! Faci o comparatie extrem de nepotrivita. Axinte a facut ce a facut. Ajungem sa comparam uciderea din culpa si bautura la volan cu un om care isi apara niste drepturi?!? Sa avem pardon, dar „profesionistii” repetenti la logica si la retorica nu prea sunt profesionisti. E o critica facuta in mod constructiv. Iar profesionistii oricum se vad, se simt. In general, profesionistii isi vad de treburile lor, nu prea au timp sa se ia de colegi! Iar din ceea ce am vazut eu, avocatii nu difera de alte categorii sociale. Sunt oameni si… oameni. Depinde de educatie, de prioritati, de o scara a valorilor. Acum, sunt unii care jupoaie oameni, pierd procese, pozeaza in sfinti si profesionisti, sunt alesi pe functii, dar ca valoare umana sau ca inteligenta… Iar copiii isi pot alege modele, ca nu toata lumea e la fel, si cei inteligenti stiu ce sa aleaga, nu cred ca trebuie sa le poarte grija alti… „binevoitori”! Sfat: fiti un pic mai relaxati, un pic mai live and let live! Nu strica! Chiar face bine la ten, la diminuarea stresului!

 • toti avocatii din Iasi sint niste papagali in afara de avocatul asta care are curaj si asta demonstreaza ca nu e informator asa cum este marius striblea avocatul pooli care mai e si colaborator al securitatii
  striblea este un alcolist notoriu si un tepar bolnav de jocuri de noroc
  un fricos care se teme sa umble singur caci cauta tot timpul scandal si o mai ia in goarna de la tarani prin bodegi
  umbla cu un mosneag cu probleme psihice grave care are cateva mandate
  mai este si profesor la drept,asa o mizerie si te intrebi de ce sint atati de multi corupti in justitie
  invata de la profesor

 • 2 luni stare de urgenta = masca nu e obligatorie, nici o scanare de temperatura. Stare de relaxare= luat de temperatura, masca obligatorie. Nu vi se pare ca astia cam fac misto de noi? Intreb si eu…

 • Intradevar m-am convins, Romania este la un nivel scazut ce cuprinde mai multe domenii de activitate, deoarece exista oameni care se supun unor legi neconstitutionale. Va rog sa-mi spuneti dragi oi ce folositi pasta de dinti cu fluor, ca sa va fie inhibat hormonul secretat de glanda pineala, unde in Europa se termoscaneaza oamenii la intrarea in magazine. Eu cred ca trepadusi „tatarasti” si „orbanisti” comenteaza cu atata ardoare in favoarea termoscanarii. Detineti un singur neuron pe care-l imprumutati, insa retineti, nimanui nu-i plac tradatorii, nici chiar celor ce se afla in slujba raului.

Adauga un comentariu