Sport

Rafa Nadal nu are rival la Roland Garros

Publicat: 11 iun. 2012
1

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, a câstigat, luni, pentru a saptea oara în cariera sa, un record, turneul de la Roland Garros, dupa ce l-a învins cu scorul de 6-4, 6-3, 2-6, 7-5, pe Novak Djokovici, liderul AT. Finala a fost programata duminica, dar a fost întrerupta din cauza ploii si amânata pentru luni, la scorul de 6-4, 6-3, 2-6, 1-2. În total, partida dintre primii doi jucatori mondiali a durat trei ore si 49 de minute. A fost a doua oara în istoria turneului când finala nu s-a putut încheia duminica, dupa cea din 1973, dintre Ilie Nastase si Niki Pilici, care a avut loc martea.

Nadal va primi 1,25 milioane de euro si 2.000 de puncte ATP pentru izbânda sa, în timp ce finalistul va încasa 625.000 de euro si 1.200 de puncte.

Spaniolul a câstigat toate cele sapte finale disputate pe zgura pariziana. „E cel mai frumos turneu din lume, multumesc pentru tot. Familia mea a fost alaturi de mine, altfel nimic nu era posibil. A fost o atmosfera incredibila. Ne vedem anul viitor! A fost foarte important sa castig turneul, sa am trofeul lînga mine. E un moment foarte important la Roland Garros”, a spus Rafa Nadal.
„Felicitari, Rafa si echipei tale! Multumesc publicului francez pentru suport si pentru dragostea aratata. Multumesc familiei mele. Sunt privilegiat sa fiu în acest meci, dar Rafael a fost mai bun în acest meci. Sper sa joc mai bine anul viitor”, a fost declaratia lui Djokovic.

Adauga un comentariu