Sport

Rafael Nadal, decorat cu cea mai inalta distinctie a orasului Paris

Publicat: 21 mai 2015
1

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, de 9 ori triumfator pe zgura de la Roland Garros, a fost decorat joi de primarul Anne Hidalgo cu cea mai inalta distinctie a orasului Paris – medalia ”Grand Vermeil”, relateaza agentia EFE.

”Nadal a marcat si continua sa marcheze istoria Parisului. Istoria de la Roland Garros nu se poate scrie fara Rafael Nadal, un exemplu de campion care a stiut sa ramana muncitor, modest, serios si generos. Paris este orasul tau, isi datoreaza mult, istoria ta de la Roland Garros este o istorie a acestui oras. Parisul te doreste, Parisul este alaturi de tine la acest turneu”, a declarat primarul Parisului Anne Hidlago, nascuta in Spania, inainte de emigrarea familiei sale in Franta, cu prilejul ceremoniei care a avut loc la primarie.

La festivitate au mai fost prezenti printre altii presedintele federatiei franceze de tenis, Jean Gachassin, si Tony Estanguet, triplu campion olimpic de canoe in ape repezi.

”Este o adevarata onoare si o placere enorma sa primesc aceasta medalie a Parisului, sunt ani de cand Parisul ma recunoaste, sunt ani de cand am avut cuvinte de recunostinta, este orasul cel mai important din cariera mea. Roland Garros este turneul care mi-a lansat cariera”, a declarat Nadal, care in 2004 a obtinut primul sau succes la Paris.

Adauga un comentariu