National

Raiffeisen Bank anunta ca nu are probleme in Romania

Publicat: 04 iul. 2014
1

Austriecii de la Raiffeisen Bank au anuntat ca operatiunile lor din Romania nu au probleme, dupa ce ieri grupul rival Erste a iesit in piata cu informatii pesimiste referitoare la pierderile din acest an de pe piata locala.
  
Operatiunile din Romania ale Raiffeisen Bank International (RBI) au „in continuare rezultate bune”, a informat, vineri, banca austriaca, dupa ce joi rivalul Erste Group a anuntat ca anticipeaza pentru acest an o pierdere record, din cauza afacerilor din Ungaria si Romania, informeaza Mediafax..

Citeste si: Veste BOMBA in sistemul bancar: Raiffeisen vrea sa cumpere Millennium Bank

„In Romania avem in continuare rezultate bune ale operatiunilor locale, asa ca aceasta nu este o problema pentru noi”, a declarat un purtator de cuvant al RBI.

Erste, proprietarul BCR, a anuntat, joi seara, ca anticipeaza pentru acest an cresterea costurilor de risc de la un nivel estimat anterior la 1,7 miliarde de euro la 2,4 miliarde de euro, din cauza provizioanelor mai mari din Ungaria si Romania, ceea ce va alimenta o pierdere neta de 1,4-1,6 miliarde de euro.

Citeste si: Cum te „ajuta” banca la greu. Doi politisti s-au dus sa faca o restructurare in vremea taierilor lui Boc

In Romania, majorarea provizioanelor de risc reflecta masurile sporite adoptate recent de Banca Nationala, inaintea unei evaluari a calitatii activelor de catre Banca Centrala Europeana (BCE), pentru reducerea creditelor neperformante din sistemul bancar intr-o maniera accelerata si implementarea de catre BCR a unor estimari mai scazute privind recuperarea, luand in considerare preturile obtinute pentru pachete mari de imprumuturi neperformante, se arata intr-un comunicat al Erste Group.

„Nu avem probleme in aceasta privinta”, a spus reprezentantul Raiffeisen, adaugand ca banca mai are nevoie de cateva zile pentru a evalua impactul unei noi legi in Ungaria care va obliga institutiile de credit sa suporte costuri mai mari pentru imprumuturile in valuta afectate de deprecierea forintului.

Profitul obtinut de grupul austriac RBI in Romania dupa plata taxelor a crescut cu 15,8% anul trecut, de la 86 de milioane de euro in 2012 la 100 de milioane de euro, ca urmare a unor plati mai reduse in contul impozitului pe profit. Castigul inainte de taxe a avansat cu 3,1%, de la 101 milioane de euro in 2012 la 104 milioane de euro anul trecut.

Citeste si: Daca ai card la Raiffeisen Bank trebuie sa citesti asta

În primul trimestru din acest an, profitul dupa plata taxelor obtinut de grup in Romania a scazut cu 27,5%, de la 30 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 22 milioane de euro, in urma cresterii provizioanelor si declinului venitului operational.

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank.
sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu