News Flash:

RAJAC la judecata

25 Februarie 2001
1324 Vizualizari | 0 Comentarii
Grupul Asociatiilor de Proprietari si Locatari cheama la bara si Consiliul Judetean

•Reprezentantii GAPL considera ca regulamentul dupa care RAJAC distribuie apa este in defavoarea locatarilor

Grupul Asociatiilor de Proprietari si Locatari (GAPL) intentioneaza sa actioneze in contencios administrativ Consiliul Judetean si Regia Autonoma Judeteana de Apa-Canal pentru anularea hotararii prin care a fost aprobat Regulamentul pentru furnizarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare. HCJ 28/28 martie 2000 a statuat respectivul regulament in baza caruia RAJAC isi desfasoara activitatea. GAPL doreste sa conteste modul in care RAJAC factureaza consumul de apa rece pentru asociatiile de locatari. "Regulamentul creeaza discrepante majore intre drepturile contractuale ale agentilor economici si cele ale asociatiilor de locatari", a declarat Ioan Rata, presedintele GAPL.
Reprezentantii GAPL au sustinut ca facturile asociatiilor de locatari sunt incarcate nejustificat datorita introducerii pierderilor din reteaua de distributie, precum si a faptului ca apometrele generale au fost montate incorect. In majoritatea cazurilor, apometrele existente in punctul de bransare la instalatia de distributie pe bloc nu au in dotare piesa de linistire a apei, fapt care conduce la indicatii eronate ale consumului de apa. Sustinand aceste puncte de vedere, reprezentantii GAPL au demonstrat ca o asociatie de proprietari care numara 505 apartamente a fost incarcata nejustificat pe factura de apa rece cu suma de 13,3 milioane de lei, reprezentand contravaloarea a 1.764 mc apa. Reprezentantii GAPL au mentionat ca respectiva cantitate este egala cu o treime din consumul de apa rece rezultat din citirea apometrelor instalate in apartamente. RAJAC factureaza consumul de apa rece al agentilor economici dupa citirea apometrelor din dotarea acestora. Pentru asociatiile de locatari, facturarea consumului de apa rece se face dupa indicatiile apometrului montat la bloc sau pe scara. "Acest mod de facturare nu este echitabil. Locatarii sunt pusi in situatia sa plateasca intreaga diferenta intre indicatiile apometrului general si suma apometrelor din apartamente. Agentilor economici li se ia in calcul doar indicatiile apometrelor lor. Acelasi mod de facturare trebuie parcticat si pentru locatari", a declarat Dumitru Bucur, membru in conducerea GAPL.
In replica, Gheorghe Nichita, managerul RAJAC, a subliniat ca actualul regulament pe care-l contesta GAPL a fost intocmit in baza legislatiei in vigoare. Managerul RAJAC a considerat ca actiunile menite sa conteste regulamentul nu fac altceva decat sa ateste, din partea initiatorilor acestora, o mentalitate comunista. "Din punctul meu de vedere, le recomand sa citeasca legile. Faptul ca vor sa conteste in instanta un astfel de regulament denota faptul ca gandesc in stil comunist si nu in spiritul economiei de piata. Indiferent de optiunile lor, vom respecta legea", a declarat managerul Gheorghe Nichita.
Ovidiu MARDARE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1503 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013053 (s)