Auto-Moto

Raliul Dakar e francez! Despres si Peterhansel, noii campioni

Publicat: 16 ian. 2012

Ultima etapa din Raliul Dakar s-a disputat ieri între localitatile Pisco si Lima. Campion la clasa moto a devenit francezul Cyril Despres, pilot care a reusit sa îl surclaseze pe marele sau rival, spaniolul Marc Coma. Romanii aflati în aceasta competitie s-au descurcat foarte bine. Emanuel Gyenes a reusit cea mai buna clasare de cînd concureaza la Dakar. Pilotul roman s-a clasat pe locul 17, acesta fiind al patrulea an cînd ia startul în cea mai periculoasa cursa de raliuri. Anterior, Gyenes a mai participat la editia din 2007 (locul 46), 2009 (s-a retras dupa etapa a doua) si 2011 (locul 18).
Cel de-al doilea roman aflat în competitie, Marcel Butuza, a reusit si el o clasare foarte buna la editia din acest an: locul 43. In ultima etapa, disuptata ieri, Gyenes a terminat pe locul 22, iar Butuza pe locul 66. Etapa a fost cîstigata de norvegianul Paul Anders Ullevalseter.
Tot ieri s-a disputat si ultima etapa de la clasa auto. Cîstig de cauza a avut tot un francez, Stephane Peterhansel, care la rîndul sau a surclasat un spaniol: Joan Nani Roma.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit