National

Raluca Pruna, critici dure la adresa Parlamentului, dupa dezincriminarea conflictului de interese

Publicat: 22 iun. 2016
1

Raluca Pruna, ministrul Justitiei, a postat pe pagina sa de facebook un comentariu in care critica votul din Parlament, dupa ce dezincrminarea conflictului de interese a trecut. Astfel, ministrul vorbeste despre tiranie parlamentara si mentioneaza ca Guvernului nu i s-a dat cuvantul pentru a avea un punct de vedere pe acest proiect.

Redam, in continuare, postarea de pe pagina de Facebook a ministrului:

„Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici in discutii de text. Astfel de discutii, in mod regretabil, nu au avut loc nici in Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvantul. Deja vu? Am fost nu de mult somata sa spun ce inteleg prin restauratie. Exact asta. Mai inteleg, parafrazand, o tiranie parlamentara.

Citeste si Ponta, critici grave la adresa ministrului Justitiei

In anticiparea intrebarilor, raspund: Cred in parlamentarism, In cel responsabil, in slujba cetatii. Regret ca din legea privind abilitarea guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probatiune.

Asta in contextul in care acest statut e o restanta din 2013, exista la nivel declarativ consens politic pentru imbunatatirea situatiei din penitenciare si pentru consolidarea probatiunii ca solutie, iar Romania risca din 2012 o hotatare pilot a CEDO care consta printre altele in acordarea de despagubiri estimate la aprox 100 milioane euro anual.

Citeste si Ordonanta de Urgenta privind interceptarile a fost adoptata de Guvern

Ministerul Justitiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotarari CEDO. Pentru ca societatea trebuie sa stie ce au putut si nu au facut guvernantii ei. Nu regret avalansa de calomnii previzibile. Mai ales daca vin din partea celor care au condus guverne si au lasat numai restante”, se arata pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu