National

Raluca Turcan, despre raportul privind starea de urgenţă

Publicat: 22 mai 2020

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că în raportul despre starea de urgenţă pregătit pentru a fi prezentat Parlamentului se va reflecta şi „contextul deosebit de dificil”. „Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrurile acestea se vor reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face”, spune Turcan.

Premierul Ludovic Orban i-a amintit vicepremierului Raluca Turcan, la începutul şedinţei de Guvern de joi, de raportul care trebuie prezentat Parlamentului privind starea de urgenţă, spunând că ministerele şi autorităţile implicate ar trebui să prezinte activitarea.

„Este necesar să concretizăm toate acţiunile instituţionale într-un raport privind starea de urgenţă. Dacă plecăm cu o analiză comparativă între România şi alte ţări care au intrat odată cu noi în această criză sanitară mondială, putem vedea că evoluţia României a fost una net superioară. Acest lucru este datorat unui efort comun între autorităţile publice, societate civilă, companii şi un respect deosebit din partea oamenilor faţă de măsurile adoptate de Guvern privind distanţarea socială şi regulile sanitare”, a afirmat Raluca Turcan.

Ea a spus că speră ca raportul să fie finalizat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

„(Raportul – n.r.) va fi direcţionat pe trei mari paliere, şi anume: ordonanţele de urgenţă ale Guvernului, Ordonanţele Militare, măsurile specifice ale ministerelor şi toate acestea într-un context deosebit de dificil, nu doar internaţional, ci şi intern. Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrurile acestea se vor reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face”, a susţinut vicepremierul.
Comentarii
 • A venit desteapta de Turcan sa mai propagheze niste idei,care nu prea mai tin.
  Spun ca au avut stocuri zero la medicamente pentru Covid 19,dar au avut si stocuri zero la bolnavi cu coronavirus.
  In 6 luni de zile n-au rezolvat problema mastilor care sunt la preturi foarte mari fata de puterea de cumparare a populatiei.Se termina acusi covdul si ei n-au dat mastile promise la oamenii nevoisi.
  Ar mai dori acestia sa aiba un parlament,in care sa nu mai contina opozitie,eventual sa aiba unanimitate.
  Ca au avut institutii deprofesionalizate si le-au profesionalizat ei, prin punerea in varf incompetenti precum somerul Orban,Turcan,Catu,Grinda,madam Lift,manager spital de la pompe funebre,chelneri,si alte meserii penelist liberale.
  Au dat ordonantele pe care tot le-au modificat,buversand populatia,cele mai mari amenzi din Europa, care au fost considerate nelegale de CCR.Nu se vad masurile pentru reluarea activitatii economice.Tot timpul se vaieta ca muncesc,gandesc,vor face,vor calcula,vor…,dar ce fac azi darama maine,ex.cu ordonantele necostitutionale.

Adauga un comentariu