Actualitate

Raluca Turcan îndeamnă românii să sesizeze autoritățile dacă organizează petreceri acasă

Publicat: 29 nov. 2020
Raluca Turcan într-un studio de televiziune
Raluca Turcan, vicepremierul României

Adio, petreceri de Revelion în acest an! Cel puțin asta reiese din spusele vicepremierului din Guvernul Orban. Raluca Turcan îi îndeamnă pe români să se toarne între ei la Poliție dacă organizează chefuri acasă! „Este o practică și nu doar în România”, se apără politicianul PNL.

Cu alte cuvinte, Raluca Turcan îi încurajează pe cetățeni să se uite „în curtea vecinului” și să sune la 112 dacă văd mai mult de 20 de persoane strânse acolo.

Raluca Turcan, despre îndemnul la delațiune: „Este o practică”

Să prezentăm o situație ipotetică, des întâlnită în România în perioada sezonului rece – petrecerile în casă, fie de sărbători, fie pe motiv de vreme rea.

În acest caz, Raluca Turcan insistă că un cetățean model trebuie să stea cu ochii pe vecinul său și să raporteze „organului” ce observă. „Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi”, zice Raluca Turcan.

Culmea este că vicepremierul României vede ceva normal în povestea cu încurajarea delațiunii: „Este o practică. Şi nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc”.

În concluzie, „noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice aceste măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”.

Chestionată dacă nu cumva se va ajunge la un concurs de dat amenzi, Raluca Turcan a răspuns că numărul sancțiunilor nu reprezintă un scop: „Noi nu stăm acum să avem o satisfacţie personală din numărul de amenzi date. Pentru că nu acesta este scopul. Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”.

Și Marcel Vela îi vrea „turnători” pe români

Raluca Turcan nu este singurul membru al Guvernului Orban care încurajează delațiunea. Și Marcel Vela a lansat un astfel de îndemn prin care le cere românilor să devină „turnători”. Întrebat cum trebuie reacționat dacă sesizăm pe cineva care nu poartă mască de protecție, iată ce a răspuns ministrul de Interne: „În momentul acela sunaţi la 112. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută, poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi”.

„Dacă nu aveţi mască, dacă o societate nu îşi decalează programul ca să reducă presiunea de pe transportul public, daca se face o altă activitate decât cea permisă, să se deschidă un restaurant, o terasa… Vor fi amenzi şi pentru grupuri mai mari de trei persoane sau pentru un sport de echipă care nu este autorizat”, a insistat Vela.

Comentarii
 • Doamnă Țurcanu eu am văzut la tv că la Constanța se face pelerinaj la popi care eau de la miile de creștini câte cel puțin 10 euro fiecare CRETIN trimiteți poliția acolo !!!

 • „gogu* stai prea mult la tv, mai bine te uiti pe geam si suni la politie cand vezi unul fara masca jigodie!
  Feneia adta e o tampa, chiar Orban ii zicea ca trece prin tot patul partidului.
  La o emisiune babeta chirurgicala spunea ca are cam cu 5 ani mai putini. Fereasca ce guvern, dar e bine ca va da m#ie psd

 • Baieti, femeia nu e tampa, e o curva asa cum este politica in care „performeaza” in pozitia de curva vicepremier. Escorta tanarului Stolo a facut autostopul prin diverse dormitoare, birouri, lifturi si banchete de limuzine si acum vrea sa ne impartasesca din experienta ei de viata. Va propune sa „ii turnati” sau mai pe gustul dnei. sa „ii dati in gat” pe voi sau pe altii. Noroc ca nu a trecut de parlament initiativa ” fara penali ” fiindca nu stim ce ar fii putut face curva penala. Mars Jigodiilor PNL-iste.

 • Ceausescu a fost impuscat pentru aceste lucruri pe care aceasta nulitate PNL vine acum si ne spune sa ne turnam vecinii.OARE MAI RABDA DUMNEZEU MIZERIA ASTA.

 • Politicienii vin si pleaca. Vecinul ramane. Trebuie sa fii cretin (sau politician) sa te pui rau cu el.
  Si cum sa incapa intr-un apartament 30 de insi ??? Ai nevoie de spatiu liber (fara mobila) de minim 120 mp. Poate intr-o vila foarte, foarte mare. Sau la curte. Dar cati dintre noi au asa ceva?

  Doamna Turcan habar n-are ce viata duce majoritatea. Dar are pretentia sa ne conduca.

 • Nu mai avem nici un Dumnezeu! Din biserica suntem scosi cu forta si amendati, la inmormantari vine politia si amendeaza, la majorat la fel.. Acum suntem invatati sa fim turnatori, asa cum sunt si cei care dau asemenea sfaturi. Vai de noi! Aveti grija ce votati, poate scapam de lepre!

 • vrea sa-si dea importanta ca sa-si satisfaca ego-ul.nenorocirea este ca doreste sa o faca pe pielea noastra,folosind vechi practici,demult condamnate de comunitatea Mondiala si democrata….asta e…

Adauga un comentariu