National

Raluca Turcan recunoaște că şcoala online şi lipsa socializării au afectat foarte mult copiii: „E o problemă reală”

Publicat: 05 mart. 2021
Raluca Turcan cu mască
Pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022, dă asigurări ministrul Muncii, însă, pentru moment, nu știe să spună şi cu cât

Vineri, 5 martie, Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat la Botoșani că şcoala online şi lipsa socializării au afectat foarte mult copiii. Astfel că, ministrul a declarat că Ministerul Muncii caută soluţii pentru a veni în sprijinul acestora.

„E o problemă reală şi am avut câteva discuţii cu colegi din Cabinet să vedem cum am putea să le venim în ajutor, dar nu am o soluţie în momentul de faţă pe care să v-o prezint. E clar, şcoala online şi lipsa socializării au afectat foarte mult copiii. Nu am acum o soluţie, dar mă preocupă subiectul”, a afirmat Turcan, într-o conferinţă de presă.

Raluca Turcan s-a aflat, astăi, în vizită de lucru în judeţul Botoşani, la instituţiile subordonate ministerului pe care îl conduce. Alături de ea au fost directorii Casei Naţionale de Pensii, Inspecţiei Muncii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Raluca Turcan, despre sistemul de salarizare din România: „Anul acesta tot sistemul de salarizare este bătut în cuie”

Joi, 4 martie, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a vorbit despre sistemul de salarizare din România, în timpul unei conferințe de presă de la Consiliul Județean Suceava.

Ministrul a precizat că în acest an, „tot sistemul de salarizare este bătut în cuie” și că nu își dorește ca populația să își creeze „așteptări false”.

”Nu cred că mai degrabă de un an de zile, sincer. Anul acesta tot sistemul de salarizare este bătut în cuie. (…) Proiectul acesta e un proiect foarte complex şi nu vreau să creez aşteptări false că va fi gata anul ăsta.”, a spus Raluca Turcan în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Administrativ Suceava.

”Când vorbeşti de salarizare în sistem public te referi la aproximativ două milioane de oameni. Ori două milioane de oameni au dreptul şi ne obligă să avem maximă responsabilitate pe fiecare în parte şi să analizăm aproape fiecare tip de salarizare în parte într-un sistem uriaş.

Trebuie să existe echitate între salariile în plată. (…)”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”

Ministrul Raluca Turcan consideră că nu este normal ca salariile de la nivel local să fie mai mari decât într-o administraţie publică centrală. De asemenea, aceasta a afirmat că mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii în pericol de a fi uitate sau marginalizate.

Sunt unele sporuri care trebuie acordate în sume fixe. (…) Mai sunt necesare intervenţii pe grila de salarizare, pentru că sunt unele profesii fie uitate, fie marginalizate.

Mai mult, inclusiv în administraţia publică, şi am primit solicitări inclusiv de la asociaţiile municipiilor reşedinţă şi comunelor, să aducem grilă de salarizare şi în administraţia publică, pentru că acolo există salarizări diferite, cu inechităţi uriaşe între judeţe, şi între judeţe şi nivelul naţional.

Există salarii la nivel local mai mari decât într-o administraţie publică centrală, ceea ce e anormal”, a spus ministrul Raluca Turcan.
Adauga un comentariu