National

Rambursarea TVA s-ar putea face online

Publicat: 05 iun. 2012
1

Firmele vor putea sa completeze formularele pentru rambursarea de TVA online, printr-un proiect pilot – „e-invoice” – ce urmeaza sa fie implementat de Ministerul Comunicatiilor, in colaborare cu Ministerul Finantelor si ANAF, a precizat, marti, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Dan Nica, la un seminar privind sustenabilitatea internetului.

„Vom demara proiectul e-invoice, care vizeaza rambursarea TVA catre firme utilizand mijloace electronice. Trebuie sa vedem daca se poate realiza online, fara ca acestea sa mai poarte discutii cu cineva de la Finante. Sunt sase tari care au deja acest sistem. Cred ca orice formular care are proces de validare a campurilor, este un formular corect si simplu de completat”, a afirmat Dan Nica.
Proiectul ar putea costa aproximativ trei milioane de euro, a precizat oficialul MCSI.

„Am putea aloca, dupa o analiza a realocarii fondurilor europene, doua, trei milioane de euro. Este un proiect-pilot la care ar putea participa 100.000 de firme. Inca nu am decis numarul acestora, inca nu am stabilit caietul de sarcini pentru licitatie. Apoi, daca va exista o presiune a firmelor, proiectul se poate dezvolta. Am gandit acest proiect pentru a inlesni procesul de rambursare de TVA pentru firme, pentru a le usura acestora activitatea. Orice formular se poate completa online, nu este nevoie de consultant”, a spus Dan Nica.
MCSI urmeaza sa deruleze procedurile de licitatie pentru contractarea proiectului-pilot.

„Primele criterii sunt clare, cine plateste mai mult, il poate derula si trebuie sa fie un proces corect si transparent”, a adaugat Nica.

Adauga un comentariu