National

Ramona MANESCU despre accidentul din Apuseni: „Ce-ati vrea sa-mi reprosez?”

Publicat: 04 feb. 2014
1

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat, marti, ca Procuratura urmeaza sa stabileasca daca a existat sau nu coordonare intre institutii in cazul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni. Intrebata ce le va spune celor care ii spun sa-si dea demisia, aceasta a declarat: „Sa-mi spuna cineva sa-mi dau demisia si ii raspund.”

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a vorbit, marti, pentru prima data, despre accidentul aviatic din Apuseni.

Citeste si Dosarul accidentului aviatic din Apuseni preluat de Parchetul Militar

„Imediat cand s-a produs accidentul s-a organizat si o echipa de experti, a plecat deja spre locul accidentului. In drum spre locul accidentului au primit datele si coordonatele despre localizarea exacta, pentru ca aceasta a venit mai tarziu. De ce nu s-a facut localizarea prin sistemele pe care le detine ROMATSA? Pentru ca acea antena care emitea pe frecventa de 406 care ar fi putut face localizarea prin satelitul de la Moscova a fost rupta la impact. Asta a facut imposibila localizarea si a ingreunat procedura de cautare si salvare care, insa, in comparatie cu media unor astfel de misiuni, a fost facuta intr-un timp destul de rezonabil. Exista o ancheta in curs si daca intr-adevar in anumite situatii nu s-au coordonat suficient institutiile statului, asta Procuratura va concluziona”, a spus ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Intrebata daca are sa-si reproseze ceva, Ramona Manescu a raspuns: „Ce-ati vrea sa-mi reprosez eu cand va spun ca ROMATSA a facut ce a considerat ca trebuie sa faca, noi am luat masurile administrative, premierul a considerat necesar si sigur asta a fost o decizie pe care am luat-o impreuna sa sanctionam administrativ conducatorii ROMATSA, cei care erau in acea zi responsabili cu coordonarea misiunii de cautare si salvare, probabil ca Procuratura pana la urma va spune daca exista vinovatii in sistem si daca procedurile nu au functionat corect sau daca cei care trebuiau sa aplice procedurile nu le-au aplicat corect. cu siguranta vom afla si cei care au gresit vor plati.”

Citeste si DETALII CUTREMURATOARE despre starea de sanatate a copilotului: Nu mai poate sa scrie

Mai mult, ministrul a acuzat ca ACCIDENTUL AVIATIC s-a folosit politic. „Mie mi s-a parut ca s-a exagerat foarte mult, nimeni nu a vrut sa asculte pozitiile expertilor, s-a creat o stare generala de tensiune si de neincredere fata de institutiile statului. (…) Mi se pare o lipsa de seriozitate sa discutam si sa speculam in momentul in care nu avem date concrete si nici analizele anchetelor”, a mai spus Manescu.

De altfel, intrebata ce le va spune celor care ii spun sa-si dea demisia, aceasta a declarat: „Sa-mi spuna cineva sa-mi dau demisia si ii raspund…”

Pilotul ADRIAN IOVAN si studenta AURELIA ION si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

In urma accidentului, au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Epava avionului si victimele au fost gasite de un localnic, dupa o cautare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si locuitori din zona.

Citeste si Medicul Sorin Ianceu: Am sunat la 112 si am dat coordonatele, indicand si localitatile

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
  • Incredibil! Mai are si tupeu, nenorocita! De ce nu a organizat celula de criza, asa cum spune legea? De ce seful ei, d-nul Ponta, nu a coordonat celula de criza, CONFORM LEGII? DEMISIA!!!!!

Adauga un comentariu