Actualitate

Rapa Diavolului, locul blestemat din tara noastra pe deasupra caruia nici vulturii nu se incumeta sa zboare. Cei care innopteaza aici isi pierd mintile

Publicat: 23 aug. 2018

Undeva in Prahova, in apropiere de Poiana Trestiei, intr-o padure izolata, se afla un loc straniu care a dat nastere de-a lungul anilor la nenumarate povesti si legende.

Rapa Diavolului, cum o numesc cu teama localnicii, este situata dupa coama abrupta a unui deal impadurit. Locul este de multi ani izvor nesecat de de legende si povesti al caror numitor comun ar fi existenta unei comori pazita cu strasnicie de duhuri necurate, care au corp de om si capete de animale. Cei care ar fi incercat sa ajunga la acele bogatii si-ar fi pierdut mintile, inclusiv preotii care au incercat de-a lungul timpului sa sfinteasca locul.

Mai mult, spun localnicii, Rapa Diavolului nu ar fi populata de vietuitoare, iar deasupra ei nici vulturii nu se incumeta sa zboare.

Renumele paranormal al locului cunoaste doua variante, una mai inspaimantatoare decat cealalta. Prima spune ca preotii dacilor ar fi facut aici ritualuri in care invocau spiritele naturii pentru protectie. Printre aceste forte au fost si duhuri necurate care ar fi ramas in zona si "reactioneaza" cand cineva le incalca teritoriul. Sau ca energiile adunate aici de ritualuri sunt inca foarte puternice, iar spiritele padurii apara locul de intruziuni.

Cealalta varianta vorbeste despre faptul ca duhuri rele pazesc o comoara ingropata aici de haiduci, asupra careia a fost aruncat un blestem teribil. Doar cel care are curajul de a dormi langa rapa, sub cerul liber, va primi in vis instructiunile pentru a ajunge la comoara. Chemarea comorii a fost irezistibila pentru multi, mai ales ca localnicii spun ca, uneori, deasupra Rapei Diavolului se vad flacari albastre emanate de bogatiile ascunse. Doar ca temerarii au sfarsit foarte prost, si-au pierdut mintile sau au fost gasiti dupa zile intregi, cu privirile ratacite. In timpul noptilor petrecute la rapa, acestia ar fi vazut creaturi ciudate cu chipuri de animale, tauri, si corpuri umane.

Nici macar incercarea a trei preoti din zona de a sfinti locul nu a dat rezultate. Slujba a fost facuta inainte de al Doilea Razboi Mondial, iar la scurt timp dupa ritualul de exorcizare, oamenii Domnului au sfarsit cu mintile pierdute, precum cei care au incercat sa gaseasca comoara.

Povestile stranii legate de acest loc spuse din gura in gura de localnicii care au aici, au atras in zona numerosi turisti atrasi de paranormal. Rapa Diavolului are si un site dedicat si chiar un "cont" pe Facebook, pe care sunt povestite experientele din timpul excursiilor organizate excursii la rapa in timpul noptilor de Sanziene sau vara, cand se poate innopta la cort.

Multi curajosi care au innoptat langa rapa, au relatat in spatiul virtual experientele. Acestia vorbesc despre fosnete si zgomote ciudate in puterea noptii sau de faptul ca li s-a zgaltait cortul in mod inexplicabil. "Manat de dorinta de a afla mai multe despre acest loc, am pornit o expeditie alaturi de alte cinci persoane catre misteriosul loc. Drumul din satul Poiana Treistiei si pana la rapa se dovedeste anevoios, caci dupa ce traversezi islazul satului trebuie sa cobori prin padure o panta inclinata pentru a lua pieptis un alt deal, destul de abrupt, in varful caruia se afla locul cu pricina. Ajunsi la fata locului, remarcam prezenta unei cruci care aminteste de moartea unui om, probabil vreun ghinionist care si-a incercat norocul si a vrut sa dezgroape comoara. Langa cruce se afla trei gropi, care arata ca si cum cei care au sapat pentru ele le-au abadonat inainte de a termina treaba. Odata cu lasarea serii, asteptam infrigurati aparitia duhurilor. Locul pare inconjurat de magie si sunete nedeslusite au inceput sa se auda in jurul corturilor. Evident, pot fi doar miscarile frunzelor in bataia vantului. Pana la miezul noptii am stat linistiti, caci parea ca totul se incadreaza in limitele normalului. Lucrurile au luat, insa, o alta intorsatura in momentul in care zgomotele au inceput sa se intensifice. In mod clar, se auzeau pasi apasati in frunzisul padurii si frunzele se miscau ca si cum ar fi fost miscate de forte nevazute. Speriati de intorsatura pe care au luat-o evenimentele, ne-am hotarat sa ne retragem in corturi. Manifestarile au capatat amploare si corturile au inceput sa fie miscate usor de maini nevazute. La intervale regulate, corturile erau zguduite de batai ritmice si zgarieturi, care nu puteau fi puse in nici un caz pe seama vantului", povesteste unul dintre temerarii care au inoptat in apropierea locului straniu.

Povestea altui martor este si mai inspaimantatoare: "O creatura ciudata, in chipul unui satir, privea de pe marginea rapei catre noi, ca si cum ar fi supravegheat locul. Aparea ca un om cu cap de capra, cu copite si o coada bifurcata la varf. In jurul corturilor se aflau o multime de omuleti mici, caraghiosi, care trageau de corturi si bateau cu bete in frunzisul padurii."loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit