Magazin

Raport ingrijorator – 1 din 10 fete a fost victima unui abuz sexual

Publicat: 05 sept. 2014
1

Cel putin una din 10 fete a fost victima unui abuz sexual, iar un miliard de copii din intreaga lume sunt supusi unor violente fizice si emotionale, din partea parintilor sau a celor care ii ingrijesc, potrivit unui raport emis de Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF).

Raportul, bazat pe date culese din 190 de tari, creeaza o imagine de ansamblu asupra violentelor fizice si emotionale la care sunt supusi copiii in propria lor casa, scrie Irish Times.

Citeste si Taraboiul tigarilor electronice: Cat de nesanatoase sunt de fapt?

Studiul arata ca, in perioada unor conflicte sau a unor crize umanitare, violenta domestica tinde sa creasca in mod considerabil.

„De cele mai multe ori, actele de violenta impotriva copiilor sunt manifestate de cei cu care cei mici interactioneaza zilnic. Aproximativ 6 din 10 copii sunt supusi la pedepse corporale pentru a-i disciplina”, arata raportul.

De cealalta parte, aproape un sfert din fetele cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani au declarat ca au fost victimele unor forme de violenta fizica.

Citeste si Parchetele care nu solutioneaza dosarele mai vechi de 5 ani, trase la raspundere

In tari precum India sau Zambia, de exemplu, mai mult de 70% dintre ele au recunoscut ca fostii sau actuali parteneri de viata le-au agresat fizic.

Mai mult decat atat, jumatate dintre fetele intre 15 si 19 ani considera ca un act de violenta venit din partea unui barbat poate fi justificat.

Raportul arata de asemenea ca una din zece fete a fost supusa unor abuzuri sexuale. Si baietii au fost victimele unor astfel de abuzuri, insa numarul este mai mic.

Citeste si In lume, o data la 40 de secunde, se sinucide o persoana

Sursa: ziare.com
Adauga un comentariu