Actualitate

Raportul INML: Nelu Ploieșteanu a murit din cauza noului coronavirus

Publicat: 06 apr. 2021
cântărețul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu
Nelu Ploieșteanu a murit de coronavirus

Artistul Nelu Ploieșteanu a murit din cauza virusului Covid-19 și va fi înmormântat după protocolul SARS-CoV-2., potrivit raportului transmis de Institutul Național de Medicină Legală.

Conform Antena 3, Nelu Ploieșteanu a murit din cauza virusului SARS-COV-2, iar trupul acestuia va fi sigilat și dat familiei pentru a fi înmormântat după protocolul SARS-CoV-2.

Familia artistului trebuie să ajungă la Institutul de Medicină Legală pentru a ridica trupul neînsuflețit a lui Nelu Ploieșteanu, aflat într-un sicriu sigilat, și a-l duce la Cimitirul Străulești 2. Familia a cerut autopsie deoarece nu și-a dorit ca artistul să fie înmormântat după regula COVID-19, însă, după investigațiile efectuate, s-a confirmat că Nelu Ploieșteanu a decedat din cauza virusului SARS-CoV-2.

La înmormântare vor participa 16 persoane. Inițial familia artistului a refuzat să creadă că marele cântăreț de muzică lăutărească a decedat din cauza virusului din Wuhan.

Cine a fost Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieşteanu, pe numele său adevărat Ion Dumitrache, s-a născut pe data de 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani din judeţul Prahova.

La doar şase ani, cânta la acordeon, mai apoi a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În anul 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care „Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), „Trece timpul ca nebunul” (2004), „Cântece de odinioară” (2006), „Am iubit şi-am să iubesc” (2007), „Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la „Şarpele roşu” şi la restaurantul „Perla” unde a cântat până la debutul pandemiei.

Cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică şi Ştefan Iordache.

Cornelia Catangă, o altă artistă a muzicii lăutăreşti care a murit

Lumea muzicii din România a fost în doliu după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, Cornelia Catangă, cunoscută artistă a muzicii lăutăreşti a decedat. Aceasta, ca şi în cazul lui Nelu Ploieșteanu, a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu COVID-19. Anunţul a fost făcut, şi de această dată de Mara Bănică.

„Azi noapte a ajuns la spital, a făcut stop cardio-respirator! Nu este Covid, au băgat-o ăștia la COVID, că așa vor ei! Vor ei… ne-au nenorocit! Nu pot să dau mai multe detalii, că sunt în situația în care sunt. Vă rog să mă iertați!”, a declarat Aurel Pădureanu.

Totuşi, soţul ei, Aurel Pădureanu, a declarat că nu crede că soţia sa a murit ca urmare a infectării cu COVID-19.
Adauga un comentariu