National

Rareș Bogdan, despre documentele cu privire la arestarea lui Florin Cîțu: „Au fost date din interiorul PNL”

Publicat: 23 sept. 2021
Rares Bogdan
Rares Bogdan

Rareș Bogdan a spus cine a dat în spațiul public documentele despre arestarea premierului Florin Cîțu în urmă cu 20 de ani, în SUA, după ce a fost prins băut la volan.

„O spun cu durere şi o spun cu mâhnire şi ştiu că se uită foarte mulţi colegi de-ai mei, membri PNL… N-au fost date de adversarii noştri tradiţionali politici. Acele documente au plecat din interiorul PNL şi o spun cu o lacrimă în ochi. Dacă dădea PSD acele documente, puteam să înţeleg.

Dacă dădea chiar USR, puteam să înţeleg. Ele nu au fost date nici de USR PLUS, nici de AUR, nici de PSD. Au fost date din interiorul PNL. Le spun tuturor membrilor noştri de partid că acele atacuri mârşave împotriva lui Florin Cîțu au fost coordonate şi au pornit din interiorul PNL”, a spus Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan susține că Ludovic Orban i-ar fi spus lui Robert Sighiartău că va declanșa ”un război civil”, daca Florin Cîțu va deveni contracandidatul lui în cursa pentru președinția PNL:

„În luna martie, actualul președinte al partidului a avut o discuție cu secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, și i-a spus «dacă candidează Florin voi declanșa un război civil».

Din păcate, după patru luni de campanie, pot spune că ce părea atunci o declarație la nervi, s-a întâmplat și frumosul festival al democrației s-a transformat într-un adevărat război civil care a adus mult rău Partidului Național Liberal”

Rares Bogdan a vorbit despre ”două momente care m-au durut foarte mult”:

„Cel mai grav lucru care s-a întâmplat a fost cel din urmă cu două-trei săptămâni, când actualul preşedinte PNL a început atacurile în cascadă la preşedintele României, cel care i-a fost partener fidel. Asta a declanşat revoltă în rândul membrilor PNL, în rândurile primarilor noştri. A mai creat, de asemenea, o situaţie complicată şi când se părea că actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor joacă alături de USR în demersul lor de a da jos Guvernul Cîţu, când avea încercări disperate de a grăbi punerea pe ordinea de zi a moţiunii de cenzură.

În 31 de ani, niciodată nu a stat Parlamentul deschis vineri seară, dar domnul Orban a ţinut registratura deschisă, pentru ca o moţiune împotriva unui guvern liberal şi a unui premier propus de dânsul să fie înregistrată. Au fost două momente care, pe mine ca liberal, m-au durut foarte mult”, a spus Rareş Bogdan.

Comentarii
  • Bine – nteles că a fost dat din interior. Dar ce credea el? Că au aterizat direct din SUA? Ce mă întreb, este de ce RB nu-l trage de urechi pe cuțulică, sau Câțulică, cum vreți, și caută sifonari. Urât este din partea tuturor, unul că a ascuns, altul că a sifonat, altul că încearcă să distragă atenția de la subiect. Și peste toate, concluzia, cât se poate de amară. Tot felul de gălăgioși în politica românească, dar nici unul care să stea drept, cu pieptul în față, să recunoască ceea ce este evident. O greșeală. Toți o putem face, dar ăștia cred că dacă neagă, sunt albiți subit. Sictir!

Adauga un comentariu