Actualitate

Rareș Bogdan îl critică din nou pe Vlad Voiculescu: „Nu știai? Acum știi!“

Publicat: 12 ian. 2021
Rareş Bogdan
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan îl critică din nou dur pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, din cauza măsurilor luate la Spitalul din Corabia.

Reacția lui Rareș Bogdan vine după ce un bătrân care susținea că a suferit un atac vascular cerebral a fost ignorat ore în șir de medici și a ajuns să ceară ajutor în genunchi. În acest caz, un medic și o asistentă au fost sancționați doar cu amenzi.

„Nu am nicio intenție de a mă certa cu cineva, cu atât mai puțin cu Vlad, am încercat sa fiu cât se poate de civilizat, prietenos și constructiv. Doresc doar sa nu eșuăm. Să răspundem la Așteptările imense ale oamenilor mințiți și dezamăgiți in ultimii 75 de ani, adică de 3 generații. Ce puteai să faci în plus, Vlad? Am sa îți spun cu decenta și prietenie. Nu să trimiți potera, firește! (….nefericit răspuns!) Ci să ieși public și să-i ceri primarului din Corabia să-l demită urgent pe șeful Spitalului Orășenesc. Să ceri tu, prietene, să-și dea demisia, dacă mai are un dram de onoare acel medic. Ce vină are directorul, mă vei întreba, probabil, pentru indolența crasa a personalului medical?

Îți spun acum: atitudinea personalului spitalului este consecința neimplicării directorului în a schimba mentalitatea toxică a angajaților. Șeful unității dă tonul! Iar tonul face muzica. Dacă pacienții sunt considerați mărfuri, nefericiți fără noroc, anonimi pe care nu-i plânge nimeni, este și vina șefului unui spital! Aici banii, resursele, dotările nu au nicio legătură. Aici e vorba de indolență, de lasă-mă să te las, de lasă că merge și-așa. Știu, trebuie respectată legea. Dacă nu e bună, schimb-o! Cere urgent schimbarea ei. Avem majoritate PNL-USR-Plus-UDMR/Minorități exact pentru a corecta nenorocirile care au putrezit speranța oamenilor, i-au alungat din România, i-au înnebunit. Sunt convins chiar ca in fata umor propuneri corecte, vom avea și sprijinul altor parlamentari, indiferent de partid“, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Rareș Bogdan: „Trebuia să trimiți Corpul de control al ministrului pentru o evaluare de fond“

Liderul liberal este de părere că ministrul Vlad Voiculescu ar fi trebuit să trimită Corpul de control pentru o evaluare de fond a problemei.

„Ce puteai să faci în secunda 2 după ce ai privit acele imagini înfiorătoare? Nu să dispui un control al DSP pe un caz punctual, ci să te întrebi ce a dus la acest caz punctual, care nu mi se pare că este o excepție. Din contra. Nesimțirea nu e o excepție, ci o atitudine in aceasta țara. Trebuia să trimiți Corpul de control al ministrului pentru o evaluare de fond. Fondul problemei trebuie verificat. Adică: există proceduri de primire și pentru triajul pacienților, de evaluare, internare etc? Există un management al calității în spitalul acela, sau e doar o glumă de care râd toți, în zilele de leafă? Există un responsabil de urmărire a actului medical? Toate astea rezultă la un control de fond. Nu știai? Ei, acum știi! Spor! Am încredere că vei face treabă bună“, a precizat Rareș Bogdan.

„Nu am spus și nu am atras atenția suficient de puternic atunci când lucrurile, au derapat“

Eurodeputatul liberal mai spune că de acum nu va mai face greșeală de a tăcea pentru liniștea cuiva sau a unora.

„Ca sa fie extrem de clar, la fel voi acționa și în cazul unor colegi de-ai lui Vlad din Cabinetul Citu. Indiferent de partid. Inclusiv PNL, adică partidul din care fac parte. Tocmai pentru ca am tăcut și am vorbit între noi timp de 1 an, fără a ieși prea mult în spațiul public am ajuns unde am ajuns după ultimul an de guvernare liberală. Nu am spus și nu am atras atentia suficient de puternic atunci când lucrurile, au derapat, au dezamăgit, nu au mers sau au fost abordate superficial sau greșit. Vă asigur că nici eu, nici alți colegi nu vom mai face greșeală de a tăcea pentru liniștea cuiva sau a unora. Vom vorbi și vom corecta, pentru a nu dezamăgi! Cetățenii României sunt singurii care contează. Cetățenii și Țara aceasta. Atât”, scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Comentarii
  • Urgent demisia lui Vlad Voiculescu . Urgent demisia! Urgent demisia acestui tractorist care a dat amenda cand un om a zacut la pamant in neputinta 3 ore in spital. NI SE POATE INTAMPLA ORICARUIA DINTRE NOI! AMENDA ???? Deplaseaza-te acolo ministrule nu sta in fotoliu si lua de la noi 14 mii pe luna, banii nostri ai contribuabililor

  • Urgent demisia lui Vlad Voiculescu . Urgent demisia! Urgent demisia acestui tractorist care a dat amenda cand un om a zacut la pamant in neputinta 3 ore in spital. NI SE POATE INTAMPLA ORICARUIA DINTRE NOI! AMENDA ???? Deplaseaza-te acolo ministrule nu sta in fotoliu si lua de la noi 14 mii pe luna, banii nostri ai contribuabililor

Adauga un comentariu