Magazin

Rasilez, comprimate

Publicat: 25 nov. 2010

Compozitie: Rasilez este un medicament care contine substanta activa aliskiren. Este disponibil sub forma de comprimate (de culoare roz si rotunde: 150 mg; de culoare rosie si ovale: 300 mg).

Indicatii: Rasilez se utilizeaza in tratamentul hipertensiunii esentiale (tensiune arteriala ridicata). Prin „esentiala” se intelege ca tensiunea arteriala ridicata nu are o cauza evidenta. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare: Doza recomandata de Rasilez este de 150 mg o data pe zi, administrat fie singur, fie in asociere cu alte medicamente pentru hipertensiune arteriala. Se recomanda administrarea medicamentului cu o masa usoara, de preferinta in acelasi moment al zilei, insa nu trebuie consumat suc de grepfrut impreuna cu Rasilez. in cazul pacientilor a caror tensiune arteriala nu este controlata in mod adecvat, doza de Rasilez poate fi crescuta la 300 mg o data pe zi. Rasilez nu este recomandat pacientilor cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei de informatii privind siguranta si eficacitatea administrarii la aceasta grupa de varsta.

Actiune terapeutica
: Substanta activa din Rasilez, aliskirenul, este un inhibitor de renina. Acesta blocheaza activitatea unei enzime umane numite renina, care este implicata in producerea unei substante, numita angiotensina I, in organism. Angiotensina I este transformata in hormonul angiotensina II, care este un vasoconstrictor puternic (o substanta care ingusteaza vasele sanguine). Prin blocarea producerii de angiotensina I, atat concentratiile de angiotensina I, cat si cele de angiotensina II scad. Aceasta duce la vasodilatatie (largirea vaselor sanguine) si, prin urmare, tensiunea arteriala scade. Aceasta poate reduce riscurile asociate cu tensiunea arteriala ridicata, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale.

Contraindicatii: Rasilez nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la aliskiren sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice administrarea acestuia la pacientii care au avut edem angioneurotic (umflatura subcutanata) la administrarea de aliskiren sau la femeile insarcinate dupa a treia luna de sarcina. Nu se recomanda administrarea medicamentului in primele trei luni de sarcina si la femeile care doresc sa ramana insarcinate. De asemenea, Rasilez nu trebuie administrat impreuna cu ciclosporina (un medicament care reduce activitatea sistemului imunitar), chinidina (utilizat pentru corectarea batailor neregulate ale inimii) sau verapamil (utilizat pentru tratarea afectiunilor cardiace).

Reactii adverse: Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Rasilez (observat la 1 pana la 10 pacienti din 100) este diareea. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Rasilez, a se consulta prospectul.

OBSERVATIE: Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.loading...

Adauga un comentariu