Actualitate

Raspuns dur al PSD Iasi la adresa primarului Mihai Chirica dupa sedinta de Consiliu Local

Publicat: 29 iul. 2018
1

PSD Iasi face o serie de clarificari in ceea ce priveste desfasurarea sedintei Consiliului Local de la sfarsitul acestei saptamani. Vrem sa punctam, inca de la inceput, faptul ca PSD Iasi a sustinut, sustine si va sustine in continuare initiativele si proiectele transparente de dezvoltare ale orasului, indiferent de zona administrativa sau politica din care provin.  Consideram ca momentul zero de reconstructie a activitatii organizatiei municipale a PSD Iasi a fost initiat chiar daca unii colegi se joaca de-a demisiile. Este alegerea domniilor lor daca inteleg ca asa se face politica, reconsiderandu-si pozitia de la o zi la alta. Actiunile intreprinse nu le fac cinste nici lor, nici organizatiei pe care o reprezinta si ai carei membri sunt. Fiecare dintre reprezentantii PSD Iasi trebuie sa fie responsabili si consecventi cu principiile proprii si deciziile pe care le iau in concordanta cu interesul partidului. Ceea ce s-a intamplat vineri este un exemplu elocvent despre cum se face politica la Iasi: uite demisia, nu e demisia!
In cadrul sedintelor Consiliului Local Iasi,  consilierii locali nu reprezinta interesele primarului Mihai Chirica, ci ale iesenilor prin politica de guvernare locala a PSD Iasi, pe ale carui liste au fost alesi in aceste functii deliberative. Din pacate, lista a fost intocmita tocmai de actualul primar si se pare ca o parte dintre colegii nostri au preluat modelul comportamental duplicitar si neserios promovat de Mihai Chirica inca de la inceputul mandatului.  
Pentru noi toti, acest demers, realizat in sedinta Consiliului Local, a fost si un test, pe care cativa dintre colegii nostri se pare ca nu l-au trecut. Cu siguranta, actiunile si demersurile unora dintre ei va fi analizat si dezbatut in cadrul Comisiei Judetene de Etica, Integritate si Arbitraj din cadrul organizatiei.

Ceea ce s-a petrecut nu este un semnal pozitiv pentru ieseni. PSD Iasi nu poate gira smecheriile imobiliare ale primarului Mihai Chirica. PSD Iasi nu poate sa consimta prin vot o dezvoltare imobiliara haotica si fara niciun plan bine determinat a Iasului, in contextul in care Mihai Chirica nu doreste sub nicio forma finalizarea Planul Urbanistic General (PUG).
Indiferent de modul in care primarul incearca sa se agate de sprijinul unora dintre colegii nostri, PSD Iasi va duce la bun sfarsit acest proces de reconstructie si va genera in Consiliul Local Iasi oameni verticali, capabili, neaserviti si fara obligatii fata de actuala conducere a Primariei.
 

Comentarii
  • Ai dreptate PSD-ule, ca s-a tras cat de mult s-a putut si se poate pentru ca noul PUG sa nu fie aprobat si au fost PSD-isti care nu sunt in tabara lui Chirica, iar comisia de cultura este a voastra si nu-i condusa de Chirica.
    Deci spuneti clar cu subiect si predicat cine va sunt oamenii care pun bete in roate adoptarii PUG-ului deoarece Chirica este de doi ani primar dar Nichita care va gireaza toate actiunile a avut vreo 8-9 ani sa adopte un nou PUG.
    Unul din CL il desconspiram noi care a pus frana adoptarii PUG-ului dar pe ceilalti spunet-ii voi sau va punem tot noi lista jos.

  • Cu alte cuvinte, Parceluş Moma, ai luat o PUIE grozavă!!! Aşa, cât pentru un week end ploios în care nici cu avionaşul tău nu te mai poţi relaxa… Suge Parceluş, suge…Poate dai şi tu de gustul unei, cât de mici tranzacţii, CU BUNURILE STATULUI, TRANSPARENTĂ.

Adauga un comentariu