National

Rasturnare de situatia la procesul lui Mircea Basescu. Magistratii au ramas stupefiati

Publicat: 14 nov. 2014
1
La Tribunalul Constanta, unde se judeca primul termen al procesului in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta si ca ar fi primit, prin intermediul lui Marian Capatana, 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a-l scapa pe interlop de inchisoare, Marian Capatana a facut o declaratie surprinzatoare. Astfel, daca acesta sustinea initial ca fratele presedintelui nu a primit nici un ban de la Bercea, astazi si-a schimbat declaratia spre uimirea celor prezenti. Capatana a sustinut ca la Mircea Basescu ar fi ajuns 600.000 de euro si ca singura lui vina ar fi ca, din aceasta suma, ar fi luat doar 100.000 de euro.
„Suma de 600.000 de euro a ajuns la Mircea Basescu, din aceasta suma eu am luat 100.000 de euro”, a spus Capatana in fata magistratilor de la Tribunalul Constanta. Mircea Basescu este bulversat de aceasta reactie si da declaratii in fata judecatorilor, in timp ce Marian Capatana a fost scos din sala de judecata. Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati preventiv in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.
Cei doi au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest preventiv, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Dosarul in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta, potrivit evz.ro.
Adauga un comentariu