International

Rasturnare de situatie in cazul donatiilor de sute de milioane de euro pentru Notre Dame

Publicat: 20 apr. 2019
1

Cele mai bogate trei familii din Franta au promis ca vor dona in total aproximativ 500 milioane euro pentru reconstituirea Catedralei Notre Dame, donatii care au declansat o dezbatere despre bogatie, impozite si despre tipul de filantropie practicata de cei mai bogati, transmite CNN, preluat de Mediafax.

Prima donatie in valoare de 100 milioane de euro, a venit din partea grupului de lux Kering si familiei Pinault. Ceva minute mai tarziu, principalul lor rival Bernard Arnault, al treilea cel mai bogat om din lume si actionarul principal al companiei LVMH – Moet Honnessy Loius Vuitton , a declarat ca va dona 200 milioane de euro, iar cateva ore mai tarziu, familia Bettencourt Meyers, detinatoarea companiei L' Oreal a promis o donatie tot de 200 milioane de euro .

Atentia s-a schimbat rapid, in aceasta saptamana, de la generozitatea donatiilor pentru catedrala, la faptul ca donatorii ar pretinde beneficii fiscale. Conform legislatiei franceze, persoanele fizice pot deduce 66% din donatii din impozitele lor, in timp ce intreprinderile pot revendica 60%.

Pentru fiecare donatie de 100 milioane de euro, sunt 60 milioane de euro pe care statul nu ii impoziteaza, a explicat Anne-Claire Pache, un profesor specializat in filantropie la ESSEC France Business School.
 

Adauga un comentariu