Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Soțul acesteia a dat în judecată două spitale din Iași! Pianistul Codrin Nicoară vrea documentele medicale ale artistei răposate – GALERIE FOTO

Publicat: 29 iul. 2021
Pianistul Codrin Constantin Nicoară și mezzosoprana Maria Macsim Nicoară
Pianistul Codrin Constantin Nicoară a dat în judecată Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu", din Iași

Pianistul Codrin Constantin Nicoară a dat în judecată Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Acesta le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige unitățile medicale să îi elibereze actele medicale ale răposatei sale soții, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară

Lovitură de teatru, în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Soțul acesteia a dat în judecată două spitale din municipiul Iași! Potrivit unor surse, pianistul Codrin Nicoară vrea documentele medicale ale îndrăgitei artiste. Cele două acțiuni au fost depuse la Judecătoria Iași pe data de 22 iulie 2021.
Conform acelorași surse, Codrin Nicoară le solicită magistraților să oblige cele două spitale din Iași să îi elibereze actele medicale ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. De asemenea, acesta le mai cere judecătorilor să oblige Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iași, să achite cheltuielile de judecată. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească primele termene ale celor două procese. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua decizii în acest caz.

Codrin Nicoară: „Nu pot să vă spun acum!”

Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, pianistul Codrin Constantin Nicoară a refuzat ieri să comenteze pe marginea subiectului.

„Ce anume doriți de la mine? Nu vă pot spune acest lucru. Deocamdată, nu vă pot spune acest lucru”, a precizat ieri pianistul Codrin Nicoară.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, acesta a dat în judecată Spitalul Clinic de Recuperare. Codrin Constantin Nicoară a acționat în instanță unitatea medicală, cerându-le magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige instituția să îi elibereze actele medicale ale Mariei Macsim Nicoară. Acesta le-a solicitat, dar s-a lovit de un refuz categoric. Potrivit legislației în vigoare, actele medicale sunt confidențiale și nu pot fi date decât pacientului. Pentru a primi astfel de documente, orice altă persoană trebuie să aibă o împuternicire din partea pacientului respectiv. Ulterior, Codrin Nicoară a renunțat la judecată.

Pianistul din Iași, trimis în judecată de procurori

În urmă cu câteva luni, anchetatorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a pianistului Codrin Constantin Nicoară în dosarul morții soției sale, pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. La finele anului trecut, îndrăgita artistă Maria Macsim Nicoară a murit, după mai multe luni petrecute în spitalele din Iași.

„Inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Recent a fost finalizat rechizitoriul și a fost trimis la instanță”, a afirmat recent Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La finele lunii decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață. Artista s-a chinuit vreme de câteva luni după ce a ajuns la spital în comă. La începutul lunii mai 2020, ea a fost dusă la spital.

„Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au spus atunci reprezentanții SMURD Iași.

Procurorii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările au continuat.

Adauga un comentariu