Titlurile zilei

Răsturnare de situație în dosarul „Amanta”! Fost șef al Poliției ieșene, audiat în cazul ex-primarului Gheorghe Nichita – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 27 sept. 2021
Momentele în care Gheorghe Nichita a fost ridicat de acasă de către polițiști
Gheorghe Nichita a cerut reaudierea unor martori din dosarul intitulat generic "Amanta", printre aceștia regăsindu-se și un fost șef al Poliției ieșene

La ultimul termen al dosarului intitulat generic „Amanta”, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis o cerere formulată de Gheorghe Nichita. Astfel, judecătorii au încuviințat reaudierea unor martori, printre care și pe cea a lui Ioan Scripniciuc. Acesta din urmă fusese audiat doar în cadrul urmăririi penale. Amintim că, în acest dosar, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la prima instanță

Lovitură de teatru în dosarul „Amanta”! Fost șef al Poliției ieșene, audiat în cazul ex-primarului Gheorghe Nichita! Așadar, la ultimul termen al dosarului intitulat generic „Amanta”, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis o cerere formulată de Gheorghe Nichita. Astfel, judecătorii au încuviințat reaudierea unor martori, printre care și pe cea a lui Ioan Scripniciuc.

„Instanța încuviințează proba testimonială solicitată de inculpatul-apelant Gheorghe Nichita, constând în audierea martorilor Miron Vasilică, Mewis Eugen, Gheucă-Solovăstru Laura, Butnariu Laura Patricia, Pilat Vasile Emilian, Scripniciuc Ioan, Anchidin Dorina, Lucaci Cătălina-Gabriela, Grecu Vlăduț Ștefan(martori audiați în cursul urmăririi penale și neaudiați pe parcursul cercetării judecătorești desfășurată în primă instanță).

Respinge proba testimonială solicitată de inculpatul-apelant Nichita Gheorghe, constând în audierea martorilor Băcioi Ion, Hordilă Alexandru, Grumeza Georgel, Todirică Isabella, Ostaficiuc Marius Eugen, Dascălu Cristinel, Popa Gabriel, Buhuș Daniel Bălteanu Nicușor, Florea Vasile, Chirica Mihai, Ciolacu Constantin, Dumitrașcu Ionuț (martori audiați în cursul urmăririi penale și reaudiați pe parcursul cercetării judecătorești desfășurate în primă instanță), Stărică Cristinel, Coman Cosmin, Pintilei Mihai, Panțîru Gabriel-Doru, Ciobanu Vlad și Grierosu Alexandru (martori noi)”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Magistrații ieșeni au amânat dosarul „Amanta”

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au decis amânarea dosarului „Amanta” pentru data de 11 octombrie 2021. Amintim că, la prima instanță, fostul primar al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat la 5 ani și 2 luni pușcărie. Acesta este acuzat de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Liviu Mihai Hliboceanu, fostul șef al Poliției Locale Iași, la 4 ani și 5 luni de temniță, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată, și abuz în serviciu, în formă continuată. Totodată, Tribunalul Iași i-a obligat pe cei doi să îi plătească Poliției Locale a Municipiului Iași suma de 105.239 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. Mai mult, Hliboceanu a fost obligat să achite Poliției Locale ieșene suma de 74.517 lei, cu titlu de despăgubiri.

Cum a izbucnit scandalul în dosarul „Amanta”

În dosarul „Amanta”, Gheorghe Nichita este acuzat că și-ar fi determinat subalternii de la Poliția Locală să o urmărească pe fosta sa prietenă, Adina Samson, operațiunile desfășurându-se din bani publici. Pe lista inculpaților s-a aflat și fostul șef al Serviciului de Urbanism de la Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a recunoscut faptele și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Alături de Liviu Hliboceanu, Ștefan Avârvarei a fost acuzat de DNA că, la îndemnul lui Nichita, ar fi determinat mai mulți polițiști locali să o urmărească pe Adina Samson, prin comiterea infracțiunilor, Nichita obținând pentru sine foloase nepatrimoniale.

„În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015, inculpatul Gheorghe Nichita i-a determinat pe inculpații Liviu Mihai Hliboceanu și Ștefan Avârvarei, funcționari publici în cadrul Poliției Locale Iași, să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar, ulterior, să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite”, au arătat anchetatorii.

Comentarii
  • Și șefu tul de la supravegheri judiciare când e chemat pentru că l-a favorizat pe Nechita la semnături față de alți băieți care erau chemați la IPJ la prima oră?

  • Dar analfabetul fomist Dumitrascu Scafandrul nu si-a luat condamnare? Ca a mimat un act sexual cu un politist local pana au rupt un pat la Vila Alice in SV…

  • Si amantei cand i se vor confisca toate foloasele materiale de care a beneficiat? Salariul marit la 4000 ron, masina de 18 mii euro cadou, i s-au platit credite bancare si datorii restante de 10 mii euro si a primit bijuterii de 3000 euro + bani in cont in Gibraltar 10 mii euro.

  • Praf în ochii proștilor care încă mai cred în Moș Craciun, asta e faptă ? Nu este o diversiune pentru retragerea singurului și ultimului primar PSD care a slujit cu devotament partidul iubit în defavoarea cetățenilor. Pentru cei care nu cred le recomand la lectură suplementară George Lesnea, poezia ,,Partidul e-n toate ,,

Adauga un comentariu