Local

Răsturnare de situație în războiul dintre interlopi! Achitări dispuse de judecătorii ieșeni în cazul clanului „Luptătorilor”! Mama fraților Corduneanu a renunțat la pretențiile civile din dosarul penal!

Publicat: 02 feb. 2021
Momentul în care membri ai
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat ieri pe membrii "clanului Luptătorilor", după ce aceștia au fost acuzați că au încercat să incendieze o casă a clanului Corduneanu

Doi dintre membrii clanului „Luptătorilor”, din București, au fost achitați ieri de judecătorii ieșeni. Liderul Eugen Preda și Marian Naca au fost achitați pentru instigare la distrugere, respectiv complicitate la distrugere. Pe de altă parte, 3 membri ai clanului din Capitală au fost pedepsiți, unul dintre aceștia primind o pedeapsă cu executare. La rândul ei, mama fraților Corduneanu a decis să renunțe la pretențiile civile. Întreg scandalul a izbucnit după ce casa femeii a fost la un pas de a fi incendiată

Răsturnare de situație în războiul dintre clanul interlop al „Luptătorilor”, din București, și cel al fraților Corduneanu! Judecătorii ieșeni au dispus ieri atât achitări, cât și condamnări în acest dosar! Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus achitarea liderului clanului „Luptătorilor”, Eugen Preda, pentru instigare la distrugere, pe motiv că nu există probe care să arate că acesta a comis infracțiunea. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Marian Naca, un alt membu al clanului bucureștean, pentru complicitate la distrugere.

Pe de altă parte, Mihai Naca a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere, în vreme ce Ionuț Bogdan Sandu a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni de închisoare, cu suspendare, sub aceeași acuzație. Din acest război al clanurilor interlope, cel mai „șifonat” a ieșit Constantin Cristian Badea, cel care a primit o pedeapsă rezultantă de 5 ani de pușcărie, pentru distrugere. În cazul acestuia, judecătorii ieșeni au luat în calcul și o condamnare anterioară. Totodată, magistrații au constatat că mama fraților Corduneanu a renunțat la pretențiile civile.

„Instanța ia act că persoana vătămată Georgeta Corduneanu a renunțat la pretențiile civile formulate în cursul procesului penal”, au menționat judecătorii ieșeni.

Membrii clanului „Luptătorilor”, în război cu membrii clanului Corduneanu

Procesul membrilor clanului „Luptătorilor” a început pe 23 decembrie 2019. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Eugen Preda, Marian Naca, Mihai Naca, Ionuț Bogdan Sandu și Constantin Cristian Badea. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest caz sunt de distrugere, instigare la distrugere și complicitate la distrugere, iar, în cauză, partea vătămată este mama fraților Corduneanu, Georgeta.

În urmă cu mai bine de un an, mai mulți membri ai clanului „Luptătorilor” au fost ridicați de „mascați” din zona Bucureștiului și aduși la Iași, pentru audieri. Ulterior, magistrații au dispus luarea unor măsuri preventive în cazul suspecților. Potrivit procurorilor ieșeni, în seara zilei de 30 septembrie 2019, un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 avea să anunțe că un incendiu a izbucnit la o casă din zona Dancu. Pompierii au ajuns la fața locului, dar nu au avut prea mult de lucru, întrucât familia a stropit cu apă, diminuând intensitatea flăcărilor. Casa familiei Corduneanu a fost cea vizată.

Război al declarațiilor pe Facebook, mutat în instanță!

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au demarat cercetările atunci. Atacul de la casa clanului Corduneanu a fost pus destul de bine la punct. Autorii au aprins un bidon plin cu benzină și s-au făcut nevăzuți. La câteva secunde după ce au plecat în trombă, bidonul a explodat, iar flăcările au cuprins gardul locuinței. La scurt timp, polițiștii au aflat că suspecții sunt membri ai clanului „Luptătorilor”, din București.

„În luna septembrie 2019, Eugen Preda i-a determinat pe ceilalți inculpați să incendieze locuința familiei Corduneanu. Activitatea a fost concretizată în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2019”, au afirmat atunci procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Iași.

Întreg scandalul ar fi izbucnit de la câteva declarații făcute pe rețeaua de socializare Facebook și de la un luptător român din Marea Britanie, care ar fi un apropiat al clanului Corduneanu.
Adauga un comentariu