Titlurile zilei

Răsturnare de situație în viața lui Sergiu, „tăticul călăreț” din Iași! Fără să fie anunțat înainte, în prima zi de Paște, am intrat în casa cumpărată din banii cititorilor BZI! Iată în ce ipostază a fost găsit! – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 apr. 2020

În prima zi de Paște, Sergiu, „tăticul călăreț” din Iași, i-a invitat în noua sa casă pe reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”. După ce visul său a devenit realitate, mutându-se recent în casă nouă, Sergiu a ținut să le mulțumească tuturor oamenilor cu inimă mare, care l-au ajutat pe el și familia sa. În continuare, vă prezentăm ce mesaj a vrut să le transmită Sergiu tuturor românilor

Pe Sergiu, „tăticul călăreț” din Iași, l-am găsit în grădină, în noua sa casă, alături de familie. Copiii, pe o băncuță, la soare, bucurându-se atât de aerul curat și de căldură, cât și de masa pregătită de mama lor, aripioare și coaste la grătar, cu salată, câteva sărmăluțe, cozonac și ouă vopsite. O masă pentru Sărbătorile Pascale, ca la orice român.
Copilașii păreau fericiți că pot să mănânce afară, că se pot juca și au unde să alerge, în aer curat. La masă, mama lor, Andreea, care îi supraveghează atentă.

Sergiu ne-a așteptat la poartă și ne-a primit cu tradiționalul: „Hristos a înviat!” Chiar dacă, în ultima perioadă, s-a familiarizat cu reporterii, Sergiu și soția lui au părut, totuși, timizi. În ciuda acestui fapt, o lumină părea a se fi așternut pe chipurile lor, odată ce povara de a nu avea un acoperiș decent deasupra capetelor le-a fost ridicată de sute de români binevoitori.

Masă, scaune și canapea

Odată ajunși în casa nouă, Sergiu ne-a prezentat masa și scaunele pe care el și soția sa le-au cumpărat, pentru ca micuții să aibă unde să stea când mănâncă.

„Am cumpărat masa asta, cu tot cu scaune și o canapea”, și-a început Sergiu prezentarea.

La scurt timp, „tăticul călăreț” a chemat-o la masă și pe soție și ne-a pus în față ce aveau ei mai bun de mâncare și o sticlă cu suc.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, tuturor românilor care au donat pentru a ne ajuta pe noi și pe copiii noștri. Le mulțumim celor de la BZI și, nu în ultimul rând, domnului Cătălin Moroșanu, care ne-au ajutat pentru a ne îndeplini visul de a avea o casă. Acum, copiii noștri se pot juca, pot fi îngrijiți mai bine, pot alerga prin curte și sunt mult mai veseli. Vreau să le transmit tuturor românilor să aibă un Paște fericit! De asemenea, sper ca toată lumea să fie sănătoasă și să aibă parte numai de bucurii”, le-a transmis Sergiu Ciobotariu tuturor românilor.

Totodată, soția tânărului supranumit „tăticul călăreț” din Iași a ținut să le mulțumească tuturor pentru schimbarea care a avut loc în ultimele săptămâni în viața lor.

„Dacă îmi spunea cineva în urmă cu două luni că vom avea o casă a noastră, curată, cu mobilă, în care să trăim cu copiii noștri, nu aș fi crezut! Și noi, soțul și cu mine, ne-am schimbat de când ne-am mutat, suntem mai veseli un pic. Le mulțumim tuturor pentru că ne-au ajutat și e o dovadă că există oameni cu inimi mari!”, ne-a spus Andreea Ciobotariu cu un zâmbet care i-a cuprins toată fața.

„După treaba asta cu coronavirusul, la muncă!”

La final, „tăticul călăreț” a spus că speră ca în curând să meargă la muncă, pentru a-și putea întreține familia.

„Am discutat, am o promisiune. Mi s-a spus că după ce mai trece toată treaba cu pandemia asta, voi merge la muncă. Sper să treacă mai repede. Voi mai vorbi miercurea care vine, să vedem. Vreau și sper să găsesc un loc în care să muncesc, vreau doar să-mi întrețin familia, copiii!”, a mai spus Sergiu, care a adăugat că a vorbit recent și cu Cătălin Moroșanu, iar luptătorul K1 i-a promis că va trece în curând să îi viziteze.

Amintim că, recent, familia Ciobotariu s-a mutat în casă nouă. De subliniat este faptul că, fără ajutorul cititorilor „BZI”, nu s-ar fi ajuns la acest deznodământ fericit. Astfel, sute de oameni au sărit în ajutor, iar donațiile au fost diverse. Unele persoane au donat câțiva lei, iar altele – câteva mii de lei. Fiecare bănuț a contat pentru Sergiu, iar acum visul său a devenit realitate.

Sergiu Ion Ciobotariu este un tânăr care a ajuns peste noapte o mică „vedetă”. În urmă cu câteva săptămâni, tânărul, de loc din comuna ieșeană Răducăneni, a fost surprins călare pe un cal, pe străzile orașului. Tânărul a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel. A vrut neapărat să-și vadă fiul. A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat. Nu a avut bani de taxi, așa că a luat calul și a mers la maternitate.
Pe drum, oamenii legii l-au oprit și i-au aplicat un avertisment. Peste noapte, tânărul a devenit un exemplu. A încercat prin orice mijloace să ajungă la soție și la copilul său nou-născut. Sergiu și familia au avut nevoie de ajutor. Acum au primit ajutor și au o casă.
Comentarii
  • Felicitări și sărbători fericite tuturor celor care au ajutat aceasta familie tânără și frumoasă. Iar cei care comentează negativ- sunteți plin de frustrări și invidie specifice neputinței și mediocrității. Potoliti-va, și priviti aspectul pozitiv și frumos al acestui eveniment la care suntem martori și care dovedește că atunci când cineva merita, românii pun mana de la mana și sar in ajutorul celui năpăstuit. Este ușor să fii mitocan dar foarte greu sa fii OM! Felicitări BZI, felicitări tuturor celor cu inima mare care au făcut posibilă ajutarea acestei familii tinere.!

  • Felicitări BZI pentru aceasta faptă extraordinară făcută pentru acești tineri! Și nu in ultimul rând și dlui Catalin Morosanu un gând bun pentru fapta superbă făcut și pentru inima sa mare!!!!

  • Felicitari BZI IASI si domnului CATALIN MOROSANU pentru implicare si oamenilor pentru ajutorul dat. Este ceva deosebit de frumos si bun pentru acesti tineri care deja erau in nevoi. BRAVOOO!!!!!!

  • Ieri, în prima zi de Paște, au răsunat manele toată ziua din curtea lor. Permanent vin 2 taxiuri și aduc câte 8-10 inși, mai târziu vin și ii iau și tot așa. În fata curții, așteptand taxiurile, scuipa bomboane agricole, preferatele lor. Eu am mari rezerve în ceea ce le va aduce viitorul.

  • Respect ptr, cei ce au ajutat ac. familie tânără. De aici înainte e nevoie să le dăm și câte un sfat bun , având în vedere mediul din care vin amândoi ,fără vina lor. După mine ( am 70 ani ) cred că pentru măcar un an Sergiu are nevoie de lucrat o jumătate de normă zilnic. Întors acasă de la muncă , va găsi în casă curat , mâncare , copiii întorși de la grădiniță , lucrurile spălate iar apoi , împreună cu nevasta vor merge în grădină să semene verdeturi, și toate legumele necesare traiului. O femeie cu bebe și alți doi copii mici nu va reuși să facă treburile bine și în casă și în grădină. După cum arată acesti tineri se pare că nu au prietenie cu alcoolul sau țigara și e BINE.

  • Respect ptr, cei ce au ajutat ac. familie tânără. De aici înainte e nevoie să le dăm și câte un sfat bun , având în vedere mediul din care vin amândoi ,fără vina lor. După mine ( am 70 ani ) cred că pentru măcar un an Sergiu are nevoie de lucrat o jumătate de normă zilnic. Întors acasă de la muncă , va găsi în casă curat , mâncare , copiii întorși de la grădiniță , lucrurile spălate iar apoi , împreună cu nevasta vor merge în grădină să semene verdeturi, și toate legumele necesare traiului. O femeie cu bebe și alți doi copii mici nu va reuși să facă treburile bine și în casă și în grădină. După cum arată acesti tineri se pare că nu au prietenie cu alcoolul sau țigara și e BINE.

  • Dumnezeu sa va binecuvinteze,IATA Ca’ ajutorul Vine della dumnezeu,prin oameni credinciosi si infila cu bunavointa,Ca’ sa ajute Cei nevoiasi,, dumnezeu sa binecuvinteze,pe Toti ceicu intima miloasa si binefacatoare,Amin!

Adauga un comentariu