Actualitate

Rasturnare de situatie! Primaria Iasi, aruncata in aer de o sentinta data ieri la Tribunal! Culisele unui razboi fara precedent in politica ieseana!

Publicat: 10 apr. 2018
1

@ Decizie soc luata de instanta de judecata in cel mai fierbinte caz din administratia ieseana @ Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis sa suspende ordinul de incetare a mandatului in cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu @ Exclus din PSD, viceprimarul a fost dat afara si din Primarie dupa ordinul emis de prefect @ Insa magistratii au luat o decizie surprinzatoare, iar Gabriel Harabagiu se poate intoarce pentru moment la serviciu

Situatie exploziva in administratia ieseana. O decizie data ieri de magistratii de la Tribunalul Iasi schimba totul in cazul postului viceprimarului Gabriel Harabagiu, exclus recent din randurile Partidului Social-Democrat (PSD). Dat afara din partid la pachet cu primarul Mihai Chirica si fostul deputat Sorin Iacoban, liderii organizatiei social-democrate au cerut prefectului judetului si emiterea ordinului de incetare a mandatului de ales local si implict de viceprimar al lui Harabagiu.

Prefectul a emis ordinul respectiv in data de 23 martie, insa viceprimarul a atacat ordinul in instanta. Magistratii s-au pronuntat ieri, 10 aprilie, si au decis suspendarea ordinului pana la judecarea pe fond a cauzei.

Practic, Harabagiu poate reveni la birou cel putin pana cand speta isi urmeaza cursul firesc in instanta. Acesta s-a aratat multumit de decizia instantei si i-a atacat pe capii filalei PSD Iasi.

"Intotdeauna am avut încredere în justitia româna si, iata, instantele de judecata au oprit încercarea de intruziune brutala a politicului în buna functionare a administratiei publice. Le multumesc tuturor celor care au avut încredere si au ramas alaturi de mine si îmi pare rau de acei care, precum prefectul judetului Iasi, au cazut în capcana unor oameni mici cocotati în fruntea unor partide mari. De asemenea, tuturor celor care, la fel ca mine, au suferit si sufera presiuni din partea politrucilor care au pus mâna pe PSD Iasi le transmit sa aiba curaj si tarie de caracter, fiindca dreptatea si adevarul triumfa întotdeauna în fata abuzului si imposturii", a sustinut Gabriel Harabagiu.

Acesta urma sa fie inlocuit in Consiliul Local de un alt ales PSD, Mihai Gavril, insa nominalizarea acestuia nu a trecut de comisia de validare a deliberativului local.

"Tin sa le multumesc si colegilor mei consilieri locali care au stopat la timp mascarada pe care conducerea vremelnica a PSD Iasi a încercat sa o impuna si în deliberativul local. De mâine ma voi întoarce la munca, în Primaria municipiului Iasi, si îmi voi relua atributiile de viceprimar care mi-au fost atribuite de Consiliul Local ales de ieseni", a mai spus acesta.

Pe functie fara sprijn politic

Conducerea Prefecturii judetului Iasi a aratat ca va face recurs la decizia Tribunalului in cazul viceprimarului. Prefectul Marian Serbescu a decis emiterea ordinului de incetare a mandatului in baza adreselor venite de la organizatia PSD Iasi. Cum forul politic a trimis toate documentele necesare, prefectul a semnat ordinul, iar Gabriel Harabagiu a fost nevoit sa plece din institutie.

"Nu comentam decizia instantelor de judecata, dar vom face cu siguranta recurs. Procedural avem cinci zile de la data comunicarii pentru a putea face recurs intr-o asemenea speta", a mentionat prefectul Marian Serbescu.

In acest moment, situatia din Consiliul Local Iasi este una extrem de ciudata. Desi nu mai este membru PSD, Gabriel Harabagiu ramane in primarie cu sprijinul instantelor de judecata.

Practic, social-democratii ieseni nu isi pot pune momentan un ales local in locul viceprimarului care nu mai este membru de partid. Gabriel Harabagiu este consilier local cu atributii de viceprimar, iar PSD poate cere inlocuirea sa din aceasta calitate. Doar ca in cazul sau, este destul de greu acest lucru din moment ce trebuie doua treimi din voturile consilierilor pentru un astfel de caz.

Pentru a-l schimba din functia de viceprimar, este nevoie de votul a 18 consilieri din cei 26. In acest moment, PSD are 13 consilieri, PMP 2, ALDE 2, PNL 8, in consiliu fiind si un independent. PSD ar trebui sa adune inca 5 voturi pentru a-l putea schimba pe viceprimar. Ramane insa de vazut si daca toti alesii locali ai PSD vor urma linia partidului, unii fiind in continuare tentati sa fie de partea edilului Mihai Chirica.

Citeste si : Bomba in Palatul Roznovanu. Primarul Iasului a luat o decizie uluitoare dupa excluderea viceprimarului Harabagiu

Ce a cerut Harabagiu

Gabriel Harabagiu a aratat in cererea depusa la instanta ca excluderea sa nu a fost statutara si ca pe rol este si un proces pe aceasta speta. In plus, acesta a motivat si faptul ca la nivelul Iasului ar aparea un blocaj in ceea ce priveste proiectele, el fiind reprezentantul primariei ca semnatar al acestora.

"La nivelul organizatiei judetene a PSD nu exista o conducere aleasa prin scrutin. Presedintele acestei organizatii fiind numit interimar dupa inlaturarea presedintelui ales statutar. Aprecizez din acest considerent ca presedintele organizatiei, domnul Maricel Popa, nu avea legitimitatea de a semna o sesizare de excludere sau o declaratie pe proprie raspundere. Prefectul a semnat ordinul de incetare a mandatului subsemnatului inainte de expirarea duratei normale a acestuia in lipsa caracterului definitiv al hotararii de excludere. Hotararea de excludere a fost contestata atat prin procedura interna de partid, cat si la instanta de judecata. In situatia incetarii exercitarii functiei de viceprimar se va diminua considerabil ritmul procesului de elaborare si depunere a proiectelor si vor fi generate intarzieri care vor crea in mod cert riscul degajarii fondurilor destinate absortiei municipiului Iasi", se arata in cererea lui Gabriel Harabagiu.

Citeste si : Prefectul judetului a fost dat in judecata de primarul Iasului. Mihai Chirica contesta indepartarea viceprimarului Harabagiu

PSD a intervenit in proces

Si organizatia PSD Iasi a intervenit in speta dintre Harabagiu si prefectul judetului. In dosarul in care viceprimarul a atact ordinul de incetare a mandatului, cei de la PSD au cerut instantei sa dispuna respingerea cererii lui Harabagiu. PSD a aratat ca ordinul prefectului are la baza documentele privind excluderea din partid.

"In situatia in care instanta de judecata ar anula ordinul prefectului, ar insemna ca reclamantul s-ar intoarce in Consiliul Local pe functia de consilier local, dar nereprezentand PSD, intrucat decizia de excludere din partid nici nu a fost suspendata, nici anulata de instanta competenta la data judecarii prezentei cauze, ori am fi in situatia cazului mentionat de Curtea Constitutionala in care o instanta ar interveni activ in modificarea configuratiei politcie stabilite la scrutinul electoral din 2016, ceea ce nu poate fi permis. Prin admiterea unei asemenea actiuni instanta ar priva PZSD de existenta unui mandat de consilier local, atat timp cat reclamantul ramane in prezent exclus din partidul care l-am promovat pe lista, schimbandu-se astfel in mod abuziv configuratia Consiliului Local, PSD pierzand un mandat de la 14 la 13 si prin aceasta pierzand si majoritatea simpla detinuta in Consiliul Local Iasi", se arata in interventia PSD la instanta.

Citeste si : Circ pe suspendarea viceprimarului Harabagiu. Primarul Mihai Chirica: "Ordinul a venit, dar nu i-a fost comunicat". Replica sefului PSD Iasi a venit prompt

Cum raspunde conducerea PSD

Replica liderilor PSD nu s-a lasat asteptata. Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD Iasi, a sustinut ca respecta decizia instantei, dar ca aceasta a fost extrem de ciudata. Popa a precizat si ca in aceste conditii, PSD este privat de un loc de consilier prin pastrarea lui Harabagiu la varful primariei.

"El se intoarce pe postul de viceprimar, dar din partea carui partid? Eu am incredere in justitie, dar totusi ma intreb cum s-a ajuns aici. Locul din Consiliul Local este dreptul urmatorului ales pe lista PSD, Mihai Gavril. El nu-si poate ocupa locul in aceste conditii. Nu gasesc explicatia deciziei luate de instanta. Al cui consilier este domnul Harabagiu? Probabil vom initia demersurile pentru inlocuirea sa din functie. Unii se agata de posturi cat mai mult, ceea ce nu este normal", a spus Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Comentarii
 • Harabagiu a obtinut postul de viceprimar datorita sprijinului politic al partidului care l-a facut anterior director apoi consilier , asa incat criticile pe care le aduce acum fostilor „binefacatori” sunt ridicole !
  Daca ar fi candidat si obtinut posturile ca independent , ar fi fost cu totul altceva , asa insa ramane un politruc care nu se lasa dus de la …ciolan.
  Iar decizia judecatoreasca care suspenda ordinul prefectului de schimbare din functia de viceprimar este o chichita avocateasca cu efect temporar , judecatorii s-au gandit sa le mai puna ceva bete in roate „prietenilor” pesedei , care se pregatesc sa legifereze raspunderea magistratilor .
  Oricum , Harabagiu nu va putea ramane viceprimar fara sprijin politic , actiunea judecatoreasca doar prelungindu-i sederea la Primarie cu cateva zile sau saptamani , nu mai mult.

 • Eu sunt măricel popa!!! Ascultați la mine, judecătorii ăștia îmi fac in ciuda ! O sa le arat eu lor car de deștept și pervers sunt eu!!! Forza măricel !

 • Bine te-am gasit embrionule,limbric oparit ce esti.Pe linga aceste atribute , mai ai unul:tu presedinte de partid nu esti decit un c.a.c.a.t. care te-ai facut de rahat,ca multi alti rahati din psd.Te pretinzi a fi destept,chiar mai destept decit un judecator , sau chiar mai destept decit un complet de judecata.Mars neispravitule din fruntea partidului,mars la groapa de gunoi de la Tutora,, acolo este locul pe care-l meriti,si multi alti ca tine.

 • Ciudat ești tu măi idiotule Popa. Decizia instanței este mai corect și mai legală decât poți tu înțelege ce înseamnă aceste două cuvinte . Ciudat este declarația ta pe proprie răspundere e în care ai declarat în fals Că hotărârea de excludere este definitivă și ca s-au respectat toate drepturile . Mai bine lasă declarațiile vânzare și caut ăți avocați bun .

 • Domnul Maricel este ciresar di la Comarma, nu se pricepe , fiti ingaduitori . Vedeti ce tartacuta are? Nu va spune cam ce apucaturi are? Domnule Maricel chiar nu vrei sa ne spui cum au ajuns sotii Mazdrag la Consiliu? Doar ca sunt tarani di la dumneavoastra? Pe la fumuar se spun cam multe despre aceasta miscare.

  • Ai început să devii penibil măi Jorea. Copii turmentați și căzuți în cap, fac ,,nani” la amiază. Hai, deplasează-te cum poți, către pătuc. Vise plăcute cu ,,simpatia” ta Dragnea.

 • Acest Harabagiu – care chiar crede ca a fost ales consilier si viceprimar ca este bun si destept – in realitate el este un 0 absolut – oricum o incurca. A profitat de functie si a transferat un hectar si jumatate de la tara, pamantul soacrasii in coasta spitalului regional ce se va construi, in Moara de Vant. El crede ca toti sun prosti, numai el este destept. Asta este doar una din afecerile mari. El este caratorul de spagi si bani de la toti cei care construiesc unde vor, cat vor, fara noima – gen Niculita si care mascheaza spagile prin cadouri pe la nunti si cumatrii. Ce zici harabagiule? Mai bine pleaca singur si lasa-ne ca altfel va fi mai rau de tine. Ascunde-te ca sa tegaseasca mai greu. Oricum ai capul mis si minte putina si mai esti si gâjâit.

  • Măi Jorea. Chiar că ești dus cu pluta. Mai sus, sub pseudonimul de ,,Romica”, îl stimezi pe Harabagiu. Aici, sub alt pseudonim, îl faci ,,cu ou și cu oțet”. A dat căldura și ai crize măi ?

 • Extraordinar, mafia cumetrilor talhari revine in Primaria Iasi. Este dezolant sa vezi cum un primar gen Chirica – pupator de cururi securiste si funduri pdl-iste – mediocru si neproductiv pentru urbea ieseana, continua sa fie sustinut de securistii pdl-isti care mai circula disperati pe forumuri. Sa fie clar, Harabagiu – prostanacul de serviciu- nu mai are ce cauta in functia de viceprimar!

  • Ce vorbesti „alegatorule”, daca ii acuzi pe Chirica si Harabagiu ca sunt securisti pe Nichita cum il caracterizezi ca ala are dosar de informator cu vreo 11 note informative date dar cu sentinta judecatoreasca ca nu a fost informator al securitatii (ca nu au gasit notele informative – vorba vine) si de aceea s-a dat sentinta nu a facut politie politica si nu a fost informator al securitatii.
   Deci daca esti alegator mai gandeste-te inainte de ai acuza pe cei ce sunt acum la primarie si sa-i treci cu vederea pe cei ce, chiar au, dosare de informator.

   • Nu am spus ca este securist, am spus ca este pupator de cururi securiste si funduri pdl-iste. Ca este sustinut de SRI, priveste in jurul lui, cu cine s-a inhaitat, acest fumator de marihuana. Chirica este un nimeni cu aere de atotstiutor care ar trebui verificat psihiatric. Citeste raportul privind realizarile pe anul trecut. Este ingrozitor! Un nimic pus intr-o mare functie de un PSD codus de prostanaci.

 • Pai acuma ca s-a intors la postul de Vice inseamna ca acel post PASTRAT de Director la Casa Studentilor nu il paraseste . La fel vine un arici in locul lui ca interimar ??? Si uite asa :”gasca” isi pastreaza si PLICURILE si de ce nu FUNCTIILE !! Vedeti oameni buni ca politica nu e rea ??? Daca stii in ce „gasca” sa fii sau ce fundiri sa pupi este recompesat pe VIATA !!!! Bravo PSD !!

 • Iar ai umplut spațiul dedicat comentariilor, JOREA ??? măi, orice pseudonim ți-ai alege, tot ne dăm seama ce ,,educator iluminat” se află în spatele lui. Ai început și pe acest forum să aplici obiceiul tău EU MI CÂNT, EU MI GIOC ???

 • Politicienii Iaşiilor, sunt de o incompentenţă înfiorătoare! Inculţi, agramaţi, proşti, răi, egoişti, invidioşi, lacomi la furat, neprofesionişti, ilogici, puturoşi, adică toate trăsăturile caracteristice ţi-ga-ni-lor ! Şi Chirica e un ţi-gă-nel, asociat cu bulibaşa şef al judeţului Dan Cârlan! De Şerbescu, ce să mai zicem? Dormiţi popor român! Mai sunt 3 ani de nenorociri, până la următoarele alegeri şi atunci, o să puneţi botul la alte minciuni! Şi o să votaţi, ca nişte idioţi!

 • Pe cine intereseaza mizeriile astea? Baiii iesenilor prostalaii astia care conduc, guverne, primarii ( cu sau fara harabagii…) nu fac nimic de aproape doi ani, orasul e varza si noi pierdem timpul cu kkaturile astea… un oras fara sprit civic fara nici o perspectiva, un oras/jud indolent ( ne doare in cur ….) ca al de Maricel si piticul atomic Chirica freaca pu.la zi de zi si nu fac nimic in folosul nostru….

 • Bai Măricel Popa, vezi ca Gabi Harabagiu are relatii mari la finante. Vezi poate te trezesti cu poprire pe conturile lui tantia Mihaela la SC Vitalef SRL…

Adauga un comentariu