Sport

Rasturnare de situatie! Primul Mare Premiu de Formula 1 de la Miami nu va mai avea loc în 2019

Publicat: 24 iul. 2018
1

Orasul Miami nu va gazdui un Mare Premiu de Formula 1 în 2019, asa cum se dorea initial, din cauza timpului prea scurt ramas la dispozitie, au anuntat luni conducatorii celei mai importante competitii automobilistice de pe planeta, citati de BBC.

"Desigur ca am fi preferat sa avem o cursa la Miami în 2019, însa ar fi fost imposibil sa oferim cea mai buna experienta fanilor nostri, pilotilor si echipelor în timpul alocat", a precizat Sean Bratches, directorul comercial al Formulei 1, într-un comunicat.

Acesta a adaugat, însa, ca s-au înregistrat "progrese semnificative" în negocierile pentru organizarea cursei, iar discutiile vor continua în aceasta vara, pentru ca Marele Premiu de la Miami sa poata avea loc "în cursul sezonului 2020".

Bratches a subliniat ca decizia de amânare cu un an a cursei din Florida a fost luata împreuna cu autoritatile din Miami.
Statele Unite gazduiesc deja un Mare Premiu, la Austin (Texas), pe 21 octombrie, însa Formula 1 doreste sa-si mareasca influenta pe teritoriul american, unde se loveste pe concurenta campionatelor rivale IndyCar si NASCAR.

Adauga un comentariu