Magazin

Rasul, cel mai ieftin si bun medicament

Publicat: 26 mart. 2015
1
Este la-ndemana oricui si are o lista lunga de beneficii pentru trup si minte. O portie de ras nu numai ca ne aduce starea de bine de care avem nevoie, dar ajuta si la calmarea durerilor si la intarirea imunitatii.  
1.    E un exercitiu fizic „intern”
Cand razi, sunt pusi in miscare muschii diafragmei, ai abdomenului, dar si grupe musculare ale aparatului respirator si ale umerilor. Cand rad in hohote, oamenii inspira adanc, ceea ce desfunda caile respiratorii si favorizeaza aportul de oxigen in plamani.
2.    Reduce stresul
Rasul scade productia hormonilor stresului – cortizolul si adrenalina.  In plus, rasul distruge efectele stresului. Prin urmare, atunci cand esti intr-o dispozitie proasta, uita-te la o comedie buna…
3.    Imbunatateste calitatea somnului
Rasul stimuleaza productia de melatonina, hormonul eliberat de creier pentru un somn mai bun.
4.    Alunga depresia
E un remediu bun contra tulburarilor afective sezoniere sau contra depresiilor. In special la persoanele in varsta, rasul are acest efect minunat. Inlocuieste gandurile negre cu o stare de bine, determinand stari mentale si atitudini pozitive.
5.    Stimulaza sistemul imunitar
Dozele repetate de ras iti intaresc sistemul imunitar, prin cresterea secretiei anticorpilor naturali si prin stimularea productiei de limfocite. Si, dupa cum stii, un sistem imunitar mai puternic este cea mai buna pavaza contra multor boli.
Adauga un comentariu