Diverse

Rasul chiar este un bun medicament. Iata ce beneficii are

Publicat: 24 iul. 2019
25

Toti am auzit din cand in cand: "Rasul este un medicament bun", dar stiati ca este adevarat? Cercetatorii din intreaga lume au studiat efectele pe termen scurt si lung si au descoperit beneficii minunate pentru sanatatea noastra.

Efecte pe termen scurt. Un ras bun produce schimbari fizice in organism. 1.Reduce tensiunea. Pe masura ce circulatia creste si muschii se relaxeaza, rasul diminueaza simptomele fizice ale stresului. Eliberarea hormonilor care lupta impotriva stresului atunci cand razi ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, usurand munca pe care trebuie sa o faca inima. 2. Elibereaza moleculele fericirii. Rasul iti schimba chimia corpului. Endorfinele, cunoscute si ca hormonii fericirii, sunt eliberate in timpul rasului si al activitatilor placute. Ne ajuta sa ne simtim bine si plini de energie. Acestea sunt aceleasi substante chimice eliberate in timpul exercitiilor fizice.

Efecte pe termen lung. 1. Stimularea starii de spirit pozitive. Rasul lupta impotriva simptomelor de depresie si anxietate in timp ce creste sentimentului de fericire si starea de bine. 2. Indepartarea durerii. Cand radeti, corpul isi creeaza propriile remedii care ajuta la reducerea durerii. In unele tulburari musculare care cauzeaza spasme dureroase, rasul poate ajuta la ruperea ciclului contractiilor musculare care pot fi atat de debilitante.

3. Imbunatatirea sistemului imunitar. Rasul scade partial nivelul de stres prin blocarea cortizolului si a altor hormoni de stres. Deoarece acesti hormoni suprima sistemul imunitar, rasul actioneaza ca un stimulator al sistemului imunitar natural. 4. Va ajuta sa rezolvati mai bine problemele. Rasul te face sa te simti mai fericit si mai conectat la ceilalti. A fi capabil sa radeti in situatii dificile va poate ajuta, de asemenea, sa faceti fata greutatilor. Deci, mergeti mai departe si incercati. Gasiti modalitati de a rade toata ziua. Distribuiti intamplari amuzante cu prietenii sau colegii. Data viitoare cand te simti jenat, incearca sa razi de tine. Nu numai ca va face ca situatia sa fie mai suportabila, veti investi in sanatatea dumneavoastra!

Adauga un comentariu