Eveniment-Social

Ratoi are probleme tot mai mari cu legea

Publicat: 15 oct. 2015
1

In afara de faptul ca deputatul PSD Neculai Ratoi, fost primar al municipiului Pascani, este anchetat de Agentia Nationala de Integritate (A.N.I.) deoarece parlamentarul pascanean si-a angajat rudele pe banii statului, pe urmele sale calca si procurorii DNA. Potrivit celor de la A.N.I., deputatul Ratoi se afla in conflict de interese administrativ dupa ce, in calitate de deputat, a incheiat in legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care si-a angajat nepotul in functia de consilier in cadrul propriului birou parlamentar. Prin aceasta actiune, a incalcat dispozitiile art. 70 si 71 din Legea nr. 161/2003.
Alaturi de Ratoi, mai sunt anchetati 32 parlamentari la care au savarsit aceleasi incalcari ale legii. Prejudiciul total conturat in urma contractelor incheiate se ridica la o valoare de 240 mii euro.
Amintim faptul ca, actualul deputat mai este anchetat de catre procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul AgroComplex. Asta deoarece, pe timpul cat a fost primar, a facilitat ilegal o firma si a prejudiciat bugetul local. Unele surse ne-au precizat faptul ca, procurorii cerceteaza si alte ilegalitati comise de actualul deputat Ratoi pe timpul cat a fost primar a municipiului Pascani. In acea perioada, Legea nu se aplica in municipiu si totul era coordonat de catre primar impreuna cu alti functionari din administratia locala, ori membri de partid. Si la ora actuala exista documente in primarie cum ca unele proiecte finantate cu bani de la buget au fost finalizate, insa in realitate nici nu au fost implementate. Spre exemplu, strada Marzasca figureaza ca a fost asfaltata de Ratoi, insa si la ora actuala se vede clar ca in afara de pietris nu a fost turnat nimic altceva. 

Adauga un comentariu