Eveniment-Social

RATP a scos la strada frigidere pe roti

Publicat: 05 ian. 2011

Zeci de mii de ieseni care sunt nevoiti sa circule zilnic cu mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Public (RATP) trebuie sa suporte frigul patrunzator din autobuze. Desi au fost dati nu mai putin de 200 mii euro pentru un autobuz MAZ, ele devin adevarate frigidere pe roti. Instalatiile de incalzire fie sunt defecte, fie nu fac fata temperaturilor extrem de scazute inregistrate in ultima vreme. Sefii RATP sustin ca nu au ce face si ca din cauza temperaturilor cedeaza chiar si instalatiile tramvaielor, mult mai rezistente decat cele din autobuze. „La tramvaie functioneaza instalatiile la aproape toate mijloacele scoase la strada. La autobuze sunt, insa, cele mai mari probleme. Au fost, totusi, temperaturi de minus 16 grade afara. Ba mai mult, dimineata au cedat doua autobuze pe traseu. La unul de tip VanHool, din cauza unui dop de gheata, s-a blocat instalatia de aer. L-am tractat in garaj si in cateva ore a devenit functional din nou. Pur si simplu, nu avem solutii impotriva frigului”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP.
De parca frigul nu era de ajuns, din cauza aglomeratiei din trafic, de ieri iesenii ajung si mai tarziu la serviciu. In zone ca pasajul Galata, Pasarela Nicolina sau Podu-Ros autobuzele RATP sunt aproape blocate. „A reinceput scoala si este normal ca traficul sa se aglomereze. Din pacate, la pasajul Galata nu avem ce face pana nu se receptioneaza lucrarile de la bulevardul Nicolae Iorga. Noi am aprobat ca la iesirea din pasaj soferii sa faca obligatoriu dreapta spre Gara Nicolina. Aici dorim sa amenajam un sens giratoriu ca sa se poata intoarce spre Podu de Piatra. Nu putem sa facem insa nici o interventie, pana nu se receptioneaza drumul”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic si de investitii al Primariei Iasi.loading...

Comentarii
  • Frigul din mijloacele de transport,a aparut decind sint directori la RATP Gherca si Stoica.Si va spun de ce.Nu stiu sa dramaluiasca bani,platesc preferentiat ce i-a pe datorie,adica la firmele lui Barbu Radu sef la aprovizionare,si frma lui fratele lui Gherca care executa lucrari in sectia numarul 2 din depoul Dacia,firma de termopane si mobila.Toate giamurile de termopan pe care Gherca le-a schimbat la birourile de la sediul RATP sunt cumparate de la acea firma fantoma,care papa si banii acestei regi.Iar acum spun ca intradevar e frig in autobuze,pai din cauza lui Gherca si a lui Stoica,pentruca nu achizitioniaza din timp de aeroterme de facut caldura in mijloacele de transport,si de antigel pentru dezghetat instalati-le de aer.Cu asa directori nu o sa mearga transportul in comun.

  • Cum se face ca numai la Iasi este frig. Mergeti in Brasov, Galati, Bucuresti si veti vedea autobuze de bun simt si mai ales caldura.Ne-am saturat de scuze penibile. Avem cel mai scump transport din tara, vrem sa fim respectati, doar atat.

  • pai cum sa mearga incalzirea daca auobuzele sunt cumparate la o licitatie smenuita?au platit un sac de bani si nu sunt bune de nimic:nici caldura iarna si nici AC pe timpl verii,numai zic si de faptul ca un bilet cu 2 calatorii costa vreo 3,7 lei.Ar trebui dati afara toti directorii care nu fac nimic,….rusine

  • Este frig in Iasi, la fel si in alte judete cum spunea si Gogu dar din banii de pe artificii si alte concerte de sarbatori, reparau instalatiile astea de incalzire la tramvaie,autobuze,microbuze. Mergem in frig,saraci dar fudui. Suntem second hand-ul Europei, noi nu ne permitem ceva de calitate fiindca din banii bugetului trebuie intretinuta o adevarata sleahta de profitori. Oamenii din primarie conduc masini luxoase sau sunt condusi de soferii primariei prin tot orasul sau pe unde au treburi, sa stiti ca ei nu simt frigul din tramvaie,autobuze si din sufletul iesenilor care constiincios stau la rand si platesc impozit pe tot ce au, chiar si pe biletul de tramvai.

  • sunt niste rapene de autobuze la unele functioneaza caldura dar soferii nu dau drumu la caldura k sa faca economie la motorina asa li se spune din garaj sa faca economie la motorina si directorul ala de „MERDA” nu face nimic este mana in mana cu toti bastanii din primarie si de prin toate sectiile asta e politica la noi in jegosul asta de iasi asa lau adus cica „smecherii din primarie”

  • De ce in BUcuresti o calatorie poate sa coste 1,3 Ron si ai toate conditiile in mijloacele de transport in comun, iar la iasi platesti 1,9 Ron pe calatorie si mergi in autobuze/tramvaie de tot r*h*t*l?

Adauga un comentariu