Local

RATP Iasi extinde serviciul de cumparare a biletelor prin SMS

Publicat: 24 mai 2014

RATP Iasi anunta extinderea serviciul de achizitionare a tichetelor de calatorie prin SMS si în reteaua Digi Mobil RCSRDS. Noua retea de telefonie mobila se adauga celor existente deja, ORANGE si VODAFONE.

La numarul scurt 7494 pot fi comandate prin SMS bilete cu o calatorie, abonamente de o zi si abonamente tip „liber la purtator” valabile 90 de minute. Serviciul este disponibil non-stop si ofera o cale simpla si eficienta în asigurarea calatoriei pe traseele deservite de RATP Iasi.

Pentru o calatorie simpla, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu numarul traseului la 7494. Valabilitatea calatoriei prin SMS este de o ora iar tariful de 0.4 EURO+TVA.
Pentru un abonament valabil o zi pe toate traseele RATP, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera A la numarul 7494. Abonamentul este valabil pentru ziua în curs, pana la ora 24.00. Tariful unui SMS pentru un abonament de o zi este de 1.55 EURO+TVA.

Pentru un abonament „liber la purtator”, cu valabilitate de 90 de minute pe toate tarseele RATP Iasi, se trimite de pe telefonul mobil un SMS cu litera L la numarul 7494. Tariful este de 0.8 EURO+TVA.

În reteaua ORANGE, operatorul de telefonie percepe un cost suplimentar de 0.05 EURO+TVA pentru fiecare SMS trimis.

Dupa trimiterea mesajului catre numarul 7494, calatorul va primi inapoi un SMS cu un cod de confimare care va fi aratat controlorului. De asemenea, în momentul efectuarii controlului, calatorul va mai primi un SMS de verificare, care va trebui prezentat controlorului. Refuzul de a prezenta codul de control si SMS-ul de verificare se considera contraventie si se sanctioneaza conform reglementarilor în vigoare.loading...

Adauga un comentariu