Local

RATP Iasi face cursuri de calificare si angajeaza vatmani si soferi

Publicat: 21 apr. 2016
1

Regia locala de transport va angaja mai multi soferi de autobuz si vatmani odata cu vacantarea mai multor posturi. „Selectia consta in promovarea unor teste de cunostinte de legislatie rutiera si de cunostinte tehnice, probe eliminaiorii cu punctaj min 22+7, si participarea la interviu cu nota minima 7. Dosarul de inscriere se depune la serviciul Management Resurse Umane pana la data selectiei si va contine cerere de participare la selectie, CV, recomandari, cazier rutier si judiciar, precum si xerocopii dupa cartea de identitate, certificat de nastere, diploma de studii, certificat de calificare, permis de conducere si atestat profesional transport persoane„, au precizat reprezentantii RATP Iasi.

Mai multi soferi au inceput deja cursurile de calificare la scoala de soferi auto Viovas, cu care RATP are incheiat un contract. Totodata, RATP Iasi recruteaza candidati pentru scolarizare in meseriile de vatman si sofer de autobuz. Cei interesati sa obtina permis de vatman sau D si apoi sa se angajeze la RATP, pot depune solicitarile la sediul regiei. Conditii obligatorii sunt ca acestia sa aiba varsta minima de 24 ani conform legislatiei si sa fie posesor permis de conducere pe drumurile publice.

In prezent, circa 30 – 40 de soferi si vatmani au inceput deja demersurile pentru a se angaja in Germania, iar o parte dintre acestia au fost inscrisi la cursurile de invatare a limbii, ei avand deja calificare profesionala. Faptul ca un numar atat de mare de soferi si vatmani ar putea parasi locul de munca in acelasi timp ar insemna o situatie extrem de grava in serviciul de transport public de persoane din municipiul Iasi, deoarece numarul mijloacelor de transport socase la strada ar scadea foarte mult.

Comentarii
Adauga un comentariu