Sport

Razboi cu victime la Constanta

Publicat: 10 oct. 2005
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:63486;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Farul Constanta – Poli Agro Iasi 37-22 (17-9), intr-un joc restanta din etapa a VII-a a Diviziei Nationale de rugby •Echipa ieseana a terminat in genunchi partida de la malul marii, avand nu mai putin de 5 jucatori accidentati la capatul unui meci cu foarte multe duritati •Dupa acest insucces, Poli a coborat pana pe locul 9 in primul esalon si se afunda tot mai mult in subsolul clasamentului, cu sanse reale de a retrograda •Etapa viitoare, pe 22 octombrie, Poli va juca la Dinamo Bucuresti

Partida restanta din etapa a VII-a a Diviziei Nationale de rugby, dintre Farul Constanta si Poli Agro Iasi, nu a fost doar un razboi pentru evitarea retrogradarii, ci o lupta in adevaratul sens al cuvantului. Astfel, la capatul unei partide tensionate si cu o multime de duritati, rugbistii ieseni au fost ingenuncheati, la propriu si la figurat, terminand meciul cu nu mai putin de 5 jucatori accidentati. Rand pe rand, Alexa, Fanariu, Formagiu, Cernescu si Graur au trebuit sa paraseasca terenul de joc, fiind in incapacitate de a mai continua partida. Pana la meciul urmator, rugbistii din Agronomie vor putea fi recuperati, astfel incat sunt sanse sa inceapa toti titulari jocul cu Dinamo Bucuresti. In aceste conditii, scorul final al disputei de la malul marii nu putea fi decat favorabil gazdelor care au invins echipa ieseana cu 37-22 (17-9). Marinarii au avut de luptat foarte mult cu o formatie ieseana foarte ambitioasa, dar chiar si asa au condus tot timpul si nu avut foarte mari emotii in privinta victoriei. Echipa gazda a terminat jocul cu un om mai putin in teren, Tomescu fiind eliminat in minutul 70. Dupa acest nou insucces, echipa pregatita de Constantin Verives a mai coborat un loc in clasament si cu doar 6 puncte din primele 8 runde, iesenii se afunda tot mai mult in subsolul ierarhiei interne cu sanse reale la retrogradarea in esalonul secund.

Doua eseuri

La Constanta, punctele iesenilor au fost reusite de Alexa si Pricopi, ambii cu cate un eseu, in timp ce Zaharia si-a trecut in cont 3 lovituri de pedeapsa. Imediat dupa finalul partidei, antrenorul Constantin Verives a acuzat jocul dur al gazdelor, recunoscand insa ca jucatorii ieseni sunt inca departe de rigorile primului esalon. „Acesti baieti s-au daruit exemplar, dar le lipseste experienta la nivelul Diviziei Nationale. Cand joci cu 6 jucatori nascuti in anul 1986 nu le poti cere sa aiba si valoare si experienta. Am asistat insa la un joc urat, plin de duritati, mai ales din partea gazdelor. In plus, la scorul de 32-21 am avut sansa unui eseu, dar am comis un inainte, chiar inainte de a culca balonul in terenul de tinta al gazdelor. Asta este si poate fi observata usor lipsa noastra de experienta”, a spus Verives. La Constanta, tehnicianul gruparii din Agronomie a trimis in teren urmatorul cincisprezece: Lazar, Varvaroi, Formagiu (Lupu), Onica, Istrate (Alexa), Coseru, Cucuteanu, Fanariu (Pislaru), Hodoroaba, Zaharia, Manole, Toma, Cernescu (Manea), Gavrilas, Graur (Pricopi). Campionatul intern este intrerupt inca o saptamana, astfel incat urmatorul meci pentru Poli Agro Iasi este programat abia pe data de 22 octombrie, in deplasare pe terenul formatiei Dinamo Bucuresti.
Florin BRIAUR

Adauga un comentariu