Razboi în Ucraina

Război în Ucraina: Rușii ar putea continua bombardamentele de la centrala nucleară Zaporojie

Publicat: 07 aug. 2022
Război în Ucraina, ziua 165

Război în Ucraina, ziua 165. La aproape jumătate de an de la începutul războiului, armata lui Vladimir Putin este pe cale să producă un dezastru nuclear în Ucraina, după atacurile lansate în zona centralei nucleare de la Zaporojie.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

 • ONU a anunţat că centrala de la Zaporojie prezintă „risc real de dezastru nuclear”
 • Ucraina și Rusia se acuză reciproc că au tras în centrala nucleară Zaporojie
 • Volodimir Zelenski, avertisment pentru întreaga lume

UPDATE 20:50: Propagandiştii ruşi au folosit şi au distorsionat raportul Amnesty International privind războiul din Ucraina, constată publicaţia Meduza.

UPDATE 18:32: Performanţa slabă a forţelor armate în timpul invaziei a costat scump conducerea militară rusă, ceea ce a dus la destituirea probabilă a cel puţin şase comandanţi ruşi, susține Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre frontul din Ucraina, în baza informaţiilor serviciilor sale secrete.

UPDATE 17:35: Ucraina investighează aproape 26.000 de cazuri suspectate a fi crime de război, faptele fiind comise de la începutul Rusiei din februarie, și a pus sub acuzare 135 de persoane, a declarat șeful departamentului pentru crime de război din parchetul general de la Kiev. Dintre cei acuzați, 15 se aflau în custodia ucraineană, iar restul de 120 au rămas în libertate, a precizat el.

UPDATE 16:24: Amnesty International și-a cerut scuze, duminică, pentru „durerea și furia” provocate de raportul său în care a susținut că forțele urrainene pun în pericol civilii, document care a fost contestat vehement de Volodimir Zelenski și a provocat demisia reprezentantei organizației în Ucraina.

UPDATE 14:30: Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei și acuză ”teroarea nucleară”/ Un muncitor a fost rănit în atacurile de la centrala Zaporojie

UPDATE 13:27: Compania de energie nucleară de stat din Ucraina Energoatom, a transmis că un muncitor a fost rănit în bombardamentele rușilor de sâmbătă seara de la centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Energoatom a precizat, pe Telegram, că locul unde sunt depozitate în aer liber 174 de containere cu combustibil nuclear uzat a fost lovit de atacuri cu rachete. (Reuters)

UPDATE 13:00: Fostul consilier al lui Putin, Anatoli Ciubais, a fost externat dintr-o clinică din Italia și va urma o lungă perioadă de recuperare în Germania, relatează Nexta.

El a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barré, boală care afectează sistemul nervos.

UPDATE 12:30: Statul Major al Armatei Ucrainei: Rusia a pierdut 42.200 de soldați în Ucraina începând cu 24 februarie.

Statul Major al Ucrainei a raportat că Rusia a mai pierdut și 1.805 tancuri, 4.055 vehicule blindate de luptă, 958 sisteme de artilerie, 260 sisteme de rachete cu lansare multiplă, 132 sisteme de apărare aeriană , 191 elicoptere, 223 avioane, 750 drone și 15 bărci.

UPDATE 10:00:  Zelenski, despre atacul de la Zaporojie: Teroriştii ruşi au devenit primii din lume care folosesc o centrală nucleară pentru teroare

UPDATE 09:00: Doi civili răniți în bombardamentele rusești asupra regiunii Dnipropetrovsk. Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Valentyn Reznichenko a raportat că forțele ruse au bombardat districtele Nikopolsky și Kryvorizky din regiune. Cel puțin doi civili sunt răniți și aproape 50 de reședințe private sunt avariate în orașul Marhanets în urma atacului.
Comentarii
 • baietii…vedeti ca ukronazi „continua bombardamentele de la centrala nucleară Zaporojie” 🙂
  mai usor la copy paste din globohomo…ca msm nu este inca ministerul adevarului, iar lumea va stie din plandemie 🙂

  inainte antivaxxerii erau dracul gol, iar acum sunt rusii 🙂
  cine va crede…si-o merita 🙂

 • se vede si racheta ukronazi infipta linga centrala … baietiiii….:) si voi le suflati fum in ochi la fraieresteni :))))
  t.me/EurasianChoice/18002

  Local officials say overnight Ukrainian STRIKES on Russian-held Zaporozhye Nuclear Power Plant, Southern Ukraine, landed NO MORE THAN 400 meters from station’s power unit and storage facility for NUCLEAR fuel.

  Moscow has already warned further Ukrainian attacks on nuclear plant could have “FAR-REACHING” consequences.

Adauga un comentariu