Razboi în Ucraina

Război în Ucraina: Volodimir Zelenski, avertisment pentru întreaga lume: ,,Rusia este o ameninţare nucleară” 

Publicat: 06 aug. 2022
Război în Ucraina, ziua 164

Război în Ucraina, ziua 164. Ministerul ucrainean de Externe a cerut comunităţii internaţionale „să ia măsuri imediate pentru a forţa Federaţia Rusă să părăsească centrala” nucleară din Zaporojie. 

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore: 

 • Ministerul ucrainean de Externe a cerut comunităţii internaţionale „să ia măsuri imediate pentru a forţa Federaţia Rusă să părăsească centrala” nucleară din Zaporojie 
 • Ucraina și Rusia se acuză reciproc că au tras în centrala nucleară Zaporojia 
 • Ucrainenii închid orașul Nikolaev și declanșează vânătoarea de spioni și trădători 
 • Navă militară rusă în flăcări, în portul Sevastopol 
 • Ucrainenii au lichidat-o pe „Korsa”, femeia-colonel care a trecut de partea separatiștilor și a bombardat ținte civile în regiunea Donețk 
 • Rusia se declară pregătită să discute un schimb de deținuți cu SUA 
 • Întâlnire crucială pentru soarta războiului între Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan 

 

UPDATE 21:50: Avertismentul Kievului: Rușii vor continua bombardamentele de la centrala nucleară Zaporojie. Care este ținta lor reală

UPDATE 21:31: O navă cu pavilion străin a sosit sâmbătă în Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului în februarie și va fi încărcată cu cereale, a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov citat de Reuters. Scriind pe Facebook, el a spus că nava, sub pavilion Barbados, Fulmar S, se afla în portul ucrainean Ciornomorsk.

UPDATE 20:31: Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică: Bombardamentele de la centrala Zaporojie arată riscul foarte real al unui dezastru nuclear

UPDATE 20:11: Statul Major al Ucrainei: ofensiva rusă respinsă în direcția Sloviansk, Bakhmut, Avdiivka.

În ciuda bombardamentelor grele de artilerie, trupele ruse nu au străpuns linia de apărare ucraineană din regiunea Donețk, a raportat armata ucraineană citată de Kyiv Independent.

UPDATE 19:13: Erdogan: Turcia e pregătită să găzduiască un summit Zelenski-Putin

UPDATE 18:57: O persoană a fost ucisă și alte 5 rănite în atacul rușilor din regiunea Nikolaev. Un pensionar a fost ucis de bombardamentele rusești pe 6 august în satul Bereznehuvate, au informat autoritățile locale citate de Kyiv Independent. Forțele ruse bombardează întreaga linie a frontului dintre Nikolaev și Hersonul ocupat, potrivit autorităților.

UPDATE 17:37: Un consilier prezidențial al lui Volodimir Zelenski a confirmat că Macedonia de Nord trimite tancuri Ucrainei, dar și avioane de luptă, relatează Reuters.

Amintim că aproximativ 10 blindate grele donate de Macedonia de Nord Kievului au tranzitat România pentru a ajunge în țara invadată de Rusia, relatează Știrile TVR. Recent, ministerul apărării de la Skopje a anunţat că va oferi Ucrainei un număr nespecificat de tancuri T-72.

UPDATE 16:40: Turcia va plăti gazul din Rusia în ruble. Anunțul lui Erdogan

UPDATE 16:12: UE acuză Rusia de „violarea iresponsabilă” a regulilor de securitate nucleară la centrala Zaporojie

UPDATE 15:23: Serviciul de informații al Ucrainei a reținut doi presupuși colaboratori în regiunea Nikolaev. SBU îi suspectează că au scurs informații către forțele ruse, ceea ce a dus la distrugerea infrastructurilor de construcții navale din portul Nikolaev. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bărbați riscă până la 12 ani de închisoare, potrivit Kyiv Independent.

UPDATE 14:32: Unul dintre reactoarele centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, aflate sub controlul forțelor ruse, a fost oprit, a anunțat sâmbătă compania ucraineană de energie atomică, după atacuri pentru care Kievul și Moscova se acuză reciproc.

UPDATE 13:01: Facebook a șters o rețea de conturi de Instagram care erau operate de o „fermă de troli” din Sankt Petersburg, prin care se urmărea construirea unei percepții favorabile în online și a unui sprijin pentru invazia Rusiei în Ucraina.

UPDATE 11:43: Rusia a transmis secretarului general al ONU, António Guterres, o informare în care susține că forțele armate ucrainene au lovit în zona Zaporojie, atac pe care însă Kievul îl neagă acuzând Moscova de „atac terorist”

UPDATE 11:24: Reprezentantul Amnesty International în UcrainaOksana Pokaltchouk, a demisionat după raportul ONG-ului în care se afirmă că armata ucraineanp a pus in pericol civilii, raport care a stârnit indignare la Kiev.

Ea a reproșat că documentul publicat pe 4 august servește, fără ca aceasta să fi fost intenția, „propagandei ruse”.

UPDATE 10:04: Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a lansat un nou avertisment pentru întreaga lume, acuzând Rusia că a creat o ameninţare nucleară uriaşă în cazul centralei de la Zaporojie. 

 
Comentarii
 • baietii…sa nu faceti entorsa la mina de la copy paste din globohomo 🙂

  sunteti pe „invers” cu realitatea … baietii… 🙂

  On August 7, Zelensky regime committed a new act of nuclear terrorism at the energy infrastructure of Zaporozhye NPP to create a humanitarian disaster in Kherson and Zaporozhye regions.

  ▫️At around 12:40 p.m., Ukrainian units of the 44th Artillery Brigade shelled the Zaporozhye NPP from near Marganets, on the opposite bank of Kakhovka reservoir.

  ▫️Ukrainian shelling damaged Kakhovskaya high-voltage line, which supplied electricity to Zaporozhye and Kherson regions.

  ▫️A power surge occurred at Zaporozhye NPP, causing smoke in the plant’s open switchgear. The safety system was also activated, cutting off the power supply.

  ▫️Fire crews arrived and the smoke was extinguished.

  ▫️The capacity of Units 5 and 6 was reduced to 500 MW by plant technicians to prevent disruption of the nuclear power plant.

Adauga un comentariu