Titlurile zilei

Război între un medic și un polițist! Totul a izbucnit de la foliile de pe geamurile din față ale BMW-ului! „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!” (Exclusiv)

Publicat: 24 mai 2021
Un agent al Poliției Rutiere și un medic în halat alb
Un medic a contestat în instanță sancțiunea primită de la un polițist, din cauza foliilor de pe geamurile autoturismului marca BMW

Un doctor a contestat în instanță sancțiunea primită de la un polițist ieșean. Medicul a fost amendat din cauza foliilor aplicate pe geamurile autoturismului BMW pe care îl conducea. Răzvan Cosmin Tudor a spus că agentul i-a vorbit foarte răstit, spunându-i: „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”

Război între un medic și un polițist, după o oprire în traficul din Iași! Totul a izbucnit de la foliile de pe geamurile BMW-ului!

„Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”, i-ar fi spus agentul.

În cele din urmă, judecătorii ieșeni au admis în parte plângerea formulată de medicul Cosmin Răzvan Tudor, în contradictoriu cu Poliția.

„Instanța admite în parte plângerea contravențională formulată de petentul Răzvan Cosmin Tudor în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Reindividualizează sancțiunea aplicată prin procesul-verbal de constatare a contravenției, înlocuind sancțiunea amenzii în cuantum de 2.900 de lei cu sancțiunea avertismentului. Menține ca temeinic și legal procesul-verbal de constatare a contravenției din 23 aprilie 2020 cu privire la restul dispozițiilor sale”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Medicul Răzvan Cosmin Tudor a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Iași

Doctorul Răzvan Cosmin Tudor a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași pe data de 21 mai 2020. Prin plângerea înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași, medicul a formulat o plângere împotriva procesului-verbal emis de IPJ, solicitând instanței ca, prin hotărârea ce o va pronunța, să dispună anularea documentului.

„Agentul a reținut că, pe 23 aprilie 2020, la ora 07:50, am condus un autoturism marca BMW pe DN 24, dinspre Iași, către Vaslui, vehiculul având imputată o folie cu transparență neconformă și geamurile laterale față folie pentru care șoferul nu poate face dovada omologării. Din aceste motive, am fost amendat cu 2.900 lei, fiindu-mi reținut și certificatul de înmatriculare. Procesul-verbal este netemeinic, având în vedere faptul că agentul constatator a «apreciat ochiometric» faptul că folia de pe geamurile din față nu corespunde cu cele omologate de autoritatea competentă.

Legal, ar fi trebuit ca această constatare să fie realizată prin mijloace tehnice, care să arate cu exactitate și lipsit de subiectivism gradul de vizibilitate al foliilor și doar în urma testării adecvate a foliilor aplicate pe geamurile laterale, realizată de inspectori din cadrul Registrului Auto Român care se deplasează la fața locului, prezența lor fiind solicitată de polițistul rutier, acesta era îndreptățit să mă sancționeze”, a afirmat medicul în instanță.

Doctorul spune că agentul i-a vorbit urât: „Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”

Medicul Răzvan Cosmin Tudor a mai spus că era necesară întocmirea unui raport de control tehnic în trafic, semnat de agentul Poliției Rutiere și de către un inspector RAR.

„Am cumpărat autoturismul în 2016. De la acel moment avea aplicată folia pe geamurile laterale-față. Odată cu trecerea autoturismului pe numele meu, am fost nevoit să fac verificările necesare la RAR, ocazie cu care a fost verificată și conformitatea acestor folii, rezultând că vehiculul corespunde din toate punctele de vedere. Atitudinea agentului constatator a fost una abuzivă, optând să mă amendeze pentru imposibilitatea dovedirii faptului că folia existentă era omologată, în lipsa unei alte fapte contravenționale.

În momentul opririi în trafic, agentul nu m-a putut acuza de încălcarea vreunei reguli privind circulația pe drumurile publice. Eu și logodnica mea, care se afla pe scaunul din dreapta, am prezentat declarațiile pe propria răspundere conform cărora mergeam în scop profesional la Spitalul Județean Vaslui, eu fiind medic pe Secția de Ortopedie-Traumatologie, iar logodnica – medic pe Secția Obstretică și Ginecologie. Pentru că nu ne-a putut amenda pentru altceva, m-a sancționat pentru folii, arătând că: «Lasă, că îți face dreptate instanța!»”, a mai spus medicul.

Acesta a adăugat că l-a întrebat pe agent care sunt mijloacele cu care a constatat faptul că folia aplicată pe geamurile autovehiculului sunt neconforme, iar acesta i-ar fi replicat:

„Tu mai întâi învață să citești și după mai discutăm!”

Mai mult, doctorul a susținut că polițistul nu era oprit în trafic, ci stătea în fața unei case din satul Coropceni și, după ce a observat autoturismul condus de el, a urcat în autospecială, l-ar fi urmărit și i-a făcut semn să oprească.

„I-am explicat că mergeam la spital!…”

Doctorul Răzvan Cosmin Tudor a mai arătat că i-a explicat polițistului că se deplasa către spital în vederea efectuării unei operații extrem de complexe.

„În semn de solidaritate față de toți cei care, în vremurile pandemiei de COVID-19, au ales să aducă o mulțumire personalului medical pentru rolul pe care membrii acestei distinse bresle îl au în cadrul societății, agentul constatator a decis să mă amendeze pentru o contravenție pe care a apreciat-o «ochiometric»”, a încheiat medicul.

De cealaltă parte, reprezentanții IPJ Iași au cerut respingerea plângerii și menținerea procesului-verbal ca legal și temeinic întocmit. Judecătorii ieșeni au considerat că procesul-verbal este temeinic, dar au constatat că sancțiunea aplicată medicului este prea aspră, fiind de ajuns un avertisment.

Comentarii
 • În România, buleala ca de obicei. Ai sau n ai voie?! Dacă în lege spune ca Nu, atunci nu ar trebui sa fie! Țară mai plină de idiotism ca aici nu cred ca este!!!

 • Este cunoscut faptul ca la Coropceni este cea mai mare densitate de intelectuali din tara. Politaiul satului este decan, rector si honoris causa. Le da clasa la doctori, bai !
  Este asa de tare gagiul ca nici asfaltul nu se inmoaie cand ploua acolo.

 • daca pot as impusca toti militienii recte politistii din romania ! as bate ca la fasole pe toti de la rutiera sau de la locala !

 • Noi, petagogii. Cosorul lui Moceanu e făcut chiar de Moceanu. El se compune din partea fer-oasă (repetă după mine !) și din partea lemn-oasă. Uite, d-aia îmi place mie să lucrez cu intelectuali, re-ați ai dracu de bandiți. Așa-s ăștia cu școala de Câmpina la bază- la ”tu” cu oricine…

 • Astea sant rezultatele când angajezi melteni cu buletinul ca la Flanco fără aptitudini, fără pregătire, lipsiți de tact și profesionalism. Observ ca în ultima vreme de când cu așa zisa Pandemie singura preocupare a acestor ,,frecați de menta,, este cum să jecmaneasca cetățenii, ei nu sant în slujba cetățeanului ei sant împotriva sa ,nu generalizez sant și oameni competenți în structurile MAI care fac cinste uniformei și sant dedicați meseriei

 • Și ne-ai mai face ceva și cu gura, dar noroc că nu ne plac bulangiii, deci te vom refuza politicos!

 • Daca nu dovedesti cu acte ca folia e omologata ti-o iei in buca ,ca asa spune legea .
  Doctore ,daca tu nu o cunosti mergi de invata sa citesti OUG.195 ,ca asa afli si tu ce obligatii ai ca sofer ,doctore
  Amenda este pe merit si faptul ca tu esti doctore nu iti confera dreptul sa te ascunzi sub folia ta de pe geamurile din fata .Vrem sa iti vedem ochii si birnaul ala scirnav de doctore imputit si jegos care colcaie de spagi .
  Ca sub masca covidului se ascund monstri de doctori care au legat si sedat pacientii in spitale ,ca de asta mor pe capete ,fara tratament de specialitate personalizat pe pacient .

 • Amenda a fost aplicata corect ,doctorul trebuie sa intervina chirurgical la mintea proasta a judecatorului care a transformat-o in divertisment .

 • RUSINE POLITIEI RUTIERE UN POLITAI DIN IASI A FACUT ACCIDENT CU VICTIMA SI A PLECAT DE LA LOCUL FAPTEI, DUPA CARE TOTUL SA MUSAMALIZAT , CUM E POSIBIL?

 • Problema e imputita la cap adica la judecator, care „admite ca sancțiunea aplicată medicului este prea aspră, fiind de ajuns un avertisment”. Auzi: admite, cine? un neica nimeni, admite… ca e prea aspra, adica trebuia mai fina? Ce inseamna ca e prea aspra? Este sau nu este incalcare a legii? Are voie cu folie sau nu? O lasa asa cum spune olteanul!!? Adica are voie sa-l sanctioneze sau trebuie sanctionat pulitistul pentru abuz de putere si regulile nu sunt bune adica nu e lege…

 • Problema e imputita la cap adica la judecator, care „admite ca sancțiunea aplicată medicului este prea aspră, fiind de ajuns un avertisment”. Auzi: admite, cine? un neica nimeni, admite… ca e prea aspra, adica trebuia mai fina? Ce inseamna ca e prea aspra? Este sau nu este incalcare a legii? Are voie cu folie sau nu? O lasa asa cum spune olteanul!!? Adica are voie sa-l sanctioneze sau trebuie sanctionat pulitistul pentru abuz de putere si regulile nu sunt bune adica nu e lege…

 • „Ziaristu peste”!
  Soferul este medic sau doctor?! Le amesteci rau!
  Medic inseamna ca a absolvit doar facultatea de medicina!
  Doctor inseamna ca a obtinut si un doctorat!
  Deci, la terminarea unei facultati ajungi medic, inginer, economist etc, apoi, doar cativa decid si reusesc sa absolve un doctorat in medicina, inginerie. economie etc.

 • Astfel de evenimente sănt frecvente într-o țară în care dacă ești fotbalist de succes ești rege,dacă faci performanta în tenis ajungi general,dacă ești lăutar și canți manele ești împărat, dacă ești medic și îți faci serviciul pentru care ești remunerat corespunzător ești erou ,dacă ești polițist și prin absurd faci o arestare și instrumentezi un dosar cu 100 ron ,,mită,, tot erou te numești.in tara unde senatorii,deputații, miniștri ,procurorii și judecătorii fac afaceri și petrec cu interlopii , unde mas media e aservita unde oamenii valorosi sant marginalizați în detrimentul idioților .lipsa educației,civilizației ,profesionalismului ,toleranței ,bunului simț, respectul ,compasiunea etc astea generează asemenea cauze

 • Doctorul era nesimtit de cand era mai micut asa….rezistent…acum isi da in petec rau…il asteptau pliculetele si agentul l-a facut sa intarzie.

 • Daca legea zice ca trebuie sa porti omologarea cu tine ca sa o arati politistului, apai o porti. Daca nu o ai la tine dar ea exista, semnezi cu obiectiuni, iar politistul trebuie sa consemneze ca declari ca exista omologarea dar nu o ai asupra ta.
  Daca nu ai omologarea si politistul decide amenda ca asa vrea el, trebuie sa scoti banul ca asa zice legea. Sau sa dai de un judecator care zice ca afara e noapte dar vezi sa nu te usture ochii de la lumina.
  Insa daca un politist iti spune sa inveti sa citesti, apai esti pierdut iremediabil. Politistul (rutier, local sau satesc) este un fin intelectual, pedagog, are mai multa scoala decat tine, un rahat de medic (specialist, mda, dar nu politist) care in 6 ani de facultate nu ai invatat sa citesti. El este dintotdeauna arhicunoscator, in slujba comunitatii,to protect and to serve. Numai ei, cei care stiu sa citeasca, pot face accidente beti iar colegii nu vad si nu consemneaza. Numai ei, cei care stiu sa citeasca, sunt filmati in rond Dacia dormind beti in masina de serviciu. Asta inseamna sa stii sa citesti, bai doctorasule cu beemveu.
  Ce mai stie politistul sa faca ? Hohoooo…de exemplu la parade merg ciumegii pe o motocicleta cu atas, stau ca gimnastii chinezi cu mainile intinse si privind inainte sa vada infractorii. De acolo s-a inspirat si scena din Titanic, look, Jack, I’m flying. Barosanii ii aplauda de la tribuna, poporul icneste de ras. Asta inseamna bai doctorasule sa stii a scrie, bai. Fii onorat ca te-a amendat somitatea aia.
  Nu stiu cum, dar ma intreb de ce politistii nu merg la consultatii / tratamente in spitalele civile. Or sti ei de ce.
  Macar bine ca halesc pizza din care halim si noi, pulimea, desi noi mai si platim pentru ea.

 • bre,DERKOMISAR-DROMADER tu ori esi prost ori handicapat ,legea e lege ,politistul are dreptate ,folia se pune doar daca esti cu o auto speciala in misiune .Ce/doctore era la SRI si nu trebuia desconspirat ?Ce vrea sa nu il recunastem ca ia prea multa spaga ?

 • Foarte bine i-a facut. Legea nu e pentru toata lumea? Trebuie facuta dovada ca sunt conforme, nu doar vorbe. ‘Vai cine suntem noi doctorasii p**** cum sa ne dai noua amenda?’

 • Blea Leoncio, ce la fix te-a citit komisarul, blea. Te-a țintit drept la faza cu gimnaștii pe motoțiclu, ca-n vremurile bune de tablagiu, de asta te-ai bășicat la el. E nașpa, blea, să se pomenească de bețivani și infractori polițiști, este ?
  Blea, cât de canciutcă poți fi să zici că folia se pune doar pe auto specială în misiune ? Ești jugănit sau doar făcut cu degetul ? Blea, am 2 mașini, ambele cu folii, am omologarea în mașină cu mine, aștept vreun prepuțar să mă controleze.
  Komisarul a zis clar, ești în afara legii, scoți saielele, dar tablagiul Leoncio e mai greu de cap. Blea, milițienismul nu iese din tablagiu niciodată, qed. Te iau la mișto copiii ăștia abia luați în Poliție, blea, aștia tinerii cărora le mai merge mintea.
  Blea, o fi komisarul sau dromader sau prost sau handicapat (argumente n-ai ?) sau orice combinație între cele 3, da’ tu blea Leoncio ești din toate la un loc, sărman tablagiu. Faci de râs tinerii care au venit din urma ta.
  P.S. Și faza cu milițienii care nu merg la cabinete medicale civile e mișto spusă. Adevărul a supărat Leoncioul.

 • O grămada de milițieni sau sesizat aici, după cum jignesc doctorii… mulți din ei sunt agramați după cum am citit. În Romanica este corupție din ambele tabere dar după opinia mea doctorii sunt mai utili (bine-nțeles nu toți) decât milițienii, un doctor nu te oprește pe strada să-ți aplice legi omologate peste noapte, dar din nefericire la doctor trebuie sa mergem noi. Acest mesaj este adresat celor ce-l înțeleg. ?

 • „NELULE”, ai citit vreodată ce scrie pe diploma unui absolvent de medicina, frustratule??? Scrie „DIPLOMA DE DOCTOR- MEDIC”. Tu caută vrăjitoare, sunt mai potrivite pentru tine.

 • Nelule, tu ai auzit de sinonime? Ia si cauta pe prietenul nostru Google un dictionar de sinonime si vezi care sunt variantele castigatoare la „medic”, de exemplu. Dar probabil ca tu esti setat, asta ai inteles tu din articolul acesta: ca medic nu e acelasi cu doctor! Daca tu cu atat ai ramas, bravos! Halal! Esti cel mai tare!

Adauga un comentariu