Actualitate

Razboi la varful Prefecturii Iasi. Fostul prefect sare la gatul actualului sef al institutiei

Publicat: 28 iun. 2016
1
Fostul prefect al judetului Iasi, Dan Carlan, a ajuns sa-l critice pe actualul prefect, Marian Grigoras, dupa ce tot mai multe voci sustin ca acesta vrea sa atace hotararea prin care s-a ales noua conducere a Consiliului Judetean (CJ). Carlan a trimis o scrisoare deschisa prin care-l face terci pe Marian Grigoras si caruia ii cere sa respecte legea si sa nu atace hotararea. Carlan sustine ca alegerile au fost legale si ca Grigoras incalca flagrant drepturile alesilor. Cu toate acestea, fostul prefect uita ca tocmai el a fost unul dintre personajele-cheie care a pus presiune pe autoritatile locale, in beneficiul personal si al fostului primar Gheorghe Nichita.
„Stimate domnule prefect Marian Grigoras,
va scriem aceasta scrisoare deschisa dupa ce am luat cunostinta, cu consternare, despre modul arogant si autosuficient in care i-ati raspuns public domnului senator Varujan Vosganian, pe o chestiune de fond extrem de serioasa, aceea a dreptului de vot al consilierilor locali si judeteni, facand trimitere la amaratii de noi, soferii si femeile de serviciu, ca si cum noi am fi niste paria ai societatii, lipsiti de dreptul elementar de a cunoaste legea si de capacitatea de a intelege modul in care votul nostru poate fi schimonosit in interes pur politic. Asadar, domnule prefect, noi, soferii, femeile de serviciu si ceilalti alegatori anonimi de pe tot intinsul judetului Iasi, am votat pe 5 iunie cu convingerea naiva ca votul nostru va fi respectat, iar consilierii locali si judeteni rezultati din voturile noastre ne vor putea reprezenta vointa in urmatorii 4 ani.
Am crezut sincer ca principiul constitutional, democratic, fundamental, al majoritatii politice rezultate din alegeri se va aplica in toate cazurile si ca, fie avem o majoritate castigata de liberali, fie ea castigata de pesedisti, aceasta se va putea manifesta liber exercitand puterea la nivel local, conform legii. Exercitarea puterii la nivel local inseamna, in primul rand, preluarea efectiva a acesteia, prin alegerea viceprimarilor, a presedintelui si vicepresedintilor consiliului judetean, cu votul majoritatii. Ne-am trezit, noi, cei din judetul Iasi, ca, spre exemplu, acolo unde o majoritate politica este formata cu un singur consilier in plus, aceasta majoritate se autodistruge ca in filmele cu prosti, prin simplul fapt de a propune un candidat pentru functiile de conducere, moment in care, in traducerea dumneavoastra, acel candidat este eliminat din joc, neavand voie sa voteze, ramanand cu totii intr-o stare de blocaj care nu poate fi depasita decat prin furt, negocieri oneroase, tradari politice, asocieri impotriva naturii si coruptie politica. Articolul din lege pe care dumneavoastra il invocati si traduceti atat de indemanos partidului politic care v-a trimis sa fiti prefect, este in legea administratiei publice locale de vreo douazeci de ani”. Mai multe detalii maine, in cotidianul Buna Ziua Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu