Eveniment-Social

Razboi pe fata intre primar si vicepresedintele Fundatiei „Iasi Capitala Culturala Europeana”

Publicat: 27 ian. 2015
1

@ Proiectul Iasi Capitala Culturala Europeana pare mort inainte de a fi nascut

Cei care ar trebui sa gestioneze dosarul de candidatura al Iasului la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 si-au declarat razboi pe fata. Consiliul Local a fost ieri martorul unor rabufniri, atat politice, cat si personale. Fostul viceprimar, liberalul Marius Danga, a atras atentia ca Iasului ii lipseste in acest moment o strategie culturala pe care sa fie construit acest proiect. Daca seful Directiei de programe din Primarie, Cosmin Coman, a invocat faptul ca Iasul are deja Fundatia Iasi Capitala Culturala Europeana, care ar urma sa intocmeasca un barometru al consumului cultural la Iasi, primarul Gheorghe Nichita pur si simplu a rabufnit la adresa vicepresedintelui Fundatiei, Florin Cantic.

Primarul a acuzat ca i-a trimis pe cei din fundatie prin toata Europa, prin Italia, Spania, Portugalia, Franta, in deplasari, schimburi de experienta, cu scopul de a aduce idei, initiative, de a crea proiecte coerente. Printre cei vizati de acuze a fost chiar vicepresedintele FICCE, fundatie condusa de primarul Nichita. „El (Florin Cantic – n.r.) a adus-o pe doamna Daniela Cujba, acum el o ataca. Acum cateva saptamani la mine in birou spunea ca vine cu strategia. Cand devine serios cu ceea ce spune? Nu e corect sa blameze fundatia cand a fost ideea lui. Vom gasi si alti consultanti, in tara si in strainatate. Nu spun ca vreau sa plece, dar sa colaboram, nu sa ne atacam. Unii gandesc ca a venit fluviul cu bani, cauta sa faca asocieri de proiecte cu firmele lor”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.
Dupa cate se pare, conflictul pleaca de la unele informatii care indica o politizare a actiunilor in cadrul Fundatiei primariei, care a luat locul Asociatiei Iasi Capitala Culturala, lansata de europarlamentarul Catalin Ivan. Contactat telefonic, Florin Cantic, aflat la Bucuresti, a declarat ca nu comenteaza aceste discutii, pana saptamana viitoare, cand va reveni la Iasi.

Comentarii
  • Toti prostalaii si toti inghesuitii din orasul asta viseaza la asa ceva dar noi suntem sub pamant la 100m …. cum sa te bati cu Timisoara,Cluj cand la noi proiecte incepute de ani de zile nimeni nu stie cand se vor termina ? cum sa faci doar proiecte gresite gen pasajul de la fundatie ,pasarela total gresita de la tigarete etc si nimeni sa nu plateasca ? cum sa iasa orasul nostru capitala cand inotam in noroi pana in gat ,orasul e spart peste tot ,tei nu mai avem ….. vai pu/la nostra suntem si continuam sa inghitim mizeriile ciobanului asta de Cichita ….

Adauga un comentariu