News Flash:

Razboi total in Politia Barlad

27 Iulie 2010
2788 Vizualizari | 0 Comentarii
PÃTRASCU vs ROMANIA... De ani de zile, agentul de politie Cristian Pãtrascu, din cadrul Politiei municipiului Barlad este într-un conflict deschis cu seful politiei barlãdene, comisarul sef Vasile Chelaru.

RAPORT...Ieri, agentul Pãtrascu a trimis un raport cãtre seful IPJ Vaslui, comisarul sef Mihai Carp, în care explicã în ce cum a escladat scandalul existent între el si comisarul sef Vasile Chelaru, din 2008 si panã acum. Pãtrascu a introdus si o plangere penalã împotriva lui Vasile Chelaru la Parchetul de pe langã Curtea de Apel Iasi, plangere ce face obiectul dosarului 425/P/2010. Pentru ca nu cumva comisarul Vasile Chelaru sã scape “nepedepsit”, agentul Pãtrascu l-a reclamat si la Vasile Blaga, ministru de interne, precum si la CEDO, unde existã pe rol un dosar “Pãtrascu vs Romania”. La randul sãu, comisarul sef Vasile Chelaru comandantul Politiei municipiului Barlad precizeazã cã nu are nici un conflict cu agentul Pãtrascu, acesta avand grave abateri de la diciplina impusã de regulile uniformei si de la lege. “Agentul Pãtrascu va trebui sã rãspundã în fata legii pentru gravele sale abateri”, a spus comisarul sef Vasile Chelaru.

Un agent din cadrul Politiei municipiului Barlad, Cristian Pãtrascu se plange cã seful sãu, comisarul sef Vasile Chelaru l-a jignit si îl persecutã, situatia dintre el si seful politiei barlãdene “fiind extrem de tensionatã si nelucrativã”. De altfel, în toate plangerile înaintate de agentul Cristian Pãtrascu, la ministrul de interne Vasile Blaga, la comisarul sef al IPJ Vaslui Mihai Carp, precum si în plangerea penalã înaintatã la Parchetul de pe langã Curtea de Apel Iasi, acesta prezintã, din punctul lui de vedere starea conflcitualã existentã. “De peste doi ani de zile sunt supus unpor presiuni, sanctiuni nejustificate, tentative de mutare de pe functie si alte abuzuri, unele gãsindu-si rezolvarea în instantã”, precizeazã cãtre ministrul de interne, în plangere, agentul Cristian Pãtrascu.

“Scurt istoric”

Ieri, Cristian Pãtrascu a trimis cãtre comisarul sef Mihai Carp, seful IPJ Vaslui, un raport în care acesta îi prezintã sefului politiei vasluiene un “scurt istoric”, pe vreo douã pagini, despre conflcitul iscat între el si comisarul sef Vasile Chelaru. In raport se precizeazã cã asa zisul “conflict” a apãrut initial datoritã unui eveniment negativ, fãcut de Pãtrascu, în martie 2008, fiind atunci sanctionat, nejustificat zice el. Privind acea sanctiune, conform raportului, Cristian Pãtrascu are o actiune la CEDO, dosar 51957/2009 - Pãtrascu vs Romania. Situatia a degenerat sãptãmana trecutã, Pãtrascu acuzandu-l pe Chelaru cã i-a sustras mai multe documente din dosarele ce-i fuseserã repartizate. “Documentele sustrase au fost trimise la Parchetul Barlad cu adresã, pe motiv de verificare a legalitãtii acestora”, fapt ce, din punctul de vedere al lui Pãtrascu, contravine actelor normative în vigoare. Pentru aceste motive, agentul Pãtrascu a fost vineri, 23 iulie, chemat la comandantul sef Vasiel Chelaru si a izbucnit... rãzboiul!

“Cancerul vs Dinozaurul”

“Vineri, 23 iulie, orele 8.30 am fost chemat în biroul comnadantului, comisarul sef Vasile Chelaru, pe motiv cã as fi întarziat la serviciu 25 de minute, ceea ce era real, fiind angrenat într-o activitate personalã, la Primãria Barlad pentru obtinerea unui certificat de urbanism. Programul politiei coincide cu a altor institutii, ce sã fac? Mi s-a reprosat întarzierea, mi s-a reprosat faptul cã port armamentul permanent si refuz sã-l predau si asa este, pentru cã situatia infractionalã cu armament, în tarã, a escladat, motiv pentru care avem dreptul sã purtãm armã, activitatea politieneascã avand caracter permanent. In orice moment trebuie sã intervii. Discutia a escladat atunci, privind plangerile pe care eu le-am fãcut fie la ministru fie la Parchetul de pe langã Curtea de Apel Iasi, fiind folosite cuvintele “cancerul institutiei în care lucrez, neisprãvitule, lasã-ne sã lucrãm” toate acestea fiind înregistrate de mine. Este drept cã si eu i-am zis cã este “dinozaur” si cã el nu are voie sã mã controleze ci sã mã îndrume. De multe ori eu am criticat managementul pe care îl aplicã comisarul sef Vasile Chelaru si consider cã acesta mã hãrtuieste si mã amenintã. Din 2008 încoace am depus mai multe plangeri si sesizãri, privind conflictul dintre mine si comnadantul Politiei Barlad”, a precizat agentul Cristian Pãtrascu.
(Sursa - Vremea Noua)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3795 (s) | 22 queries | Mysql time :0.272009 (s)