Sport

Razboi total la o echipa din Liga I! „Jucatorii au fost pacaliti! Sunt datorii de 2 milioane de euro”

Publicat: 19 oct. 2016
1
Pandurii Târgu Jiu este un nou club din Liga 1 care a demarat procedurile pentru a intra în insolventa, dar atmosfera din cadrul conducerii este una deoparte de a fi linistita. Actualul presedinte al clubului, Narcis Raducan, este atacat în mod direct de catre Marin Condescu, fost lider al sindicatului minerilor din Oltenia, dar si fost sef al clubului.
 
Renumit în functia de membru al AGA din cadrul clubului Pandurii, dupa ce si-a câstigat dreptul în instanta în urma unui proces, Condescu sustine ca Narcis se opune acum revenirii sale în conducerea clubului.
”Asta era marea lor frica, de a nu patrunde la club si de a afla ce s-a facut acolo. si discutam aici doar de drepturi salariale, nu de ce s-a mai întâmplat cu deplasari, cantonamente sau cheltuieli curente!
Presedintele Raducan a primit de la începutul anului, pe 9 luni, în afara de ce am vorbit, 780.529 de lei, respectiv 177.393 de euro, iar directorul Ioana a primit 35.630 de euro. Deci falimentarea clubului Pandurii a fost clar organizata si dirijata, fiindca asa arata documentele.
Jucatorii au fost pacaliti de doua ori, o data ca nu li se vor mai da drepturile dupa insolventa si a doua oara ca nu se stie cât se poate acorda de acum încolo. Toate acestea pentru ca acesti oameni au încasat din conturile clubului sume de bani cu care ar fi putut sa fie acoperite cel putin un salariu pentru jucatori si sa fie platiti arbitrii”, acuza Condescu. Fostul lider al minerilor mai spune ca Raducan si ceilalti conducatori s-au premiat de doua ori pentru aceeasi performanta.
”Pentru locurile 1-6 în regulament erau aprobati 10.000 de euro pentru fiecare jucator. Bineînteles ca au beneficiat numai conducatorii iar jucatorii au fost înselati, pentru ca nu li s-au mai dat banii aceia. Când s-au calificat în primele 6 au mai facut un supliment si au mai luat înca 10.000 de euro pentru participare în cupele europene. Dar acesti 20 000 de euro nu au fost trecuti ca prime ca sa fie dati jucatorilor pentru ca lor nu li s-au dat banii si de aceea clubul e în conflict acum cu 24 de jucatori la comisii în diferite stadii”, a mai spus Condescu.
 
Raducan: ”Am preluat clubul cu 0 bani în cont si doua milioane de euro datorii. Condescu a ’capusat’ clubul!”
Narcis Raducan nu este de acord cu aceste acuze si spune ca de fapt ”Condescu este cel care a capusat” clubul.
”Marin Condescu era obisnuit sa lucreze cu multe zeroruri si de aceea se afla în mare eroare. A capusat acest club cât a putut, dovada ca si acum curg notificarile instantelor unde este implicat împotriva clubului. În bugetului de circa 10 milioane de euro, cu care a si retrogradat de doua ori echipa, îsi faceau loc si prime de obiectiv fabuloase pentru staff”, a spus si Raducan. 
”Am preluat clubul cu zero bani în cont si cu doua milioane de euro datorii. Suntem de doi ani în UEFA, cu doar 4,5 milioane de euro buget în acest an, si fara oprirea finantarii eram un club pe plus financiar în timp record datorita eficientizarii cheltuielilor si performantele sportive. Iar eu vorbesc de date oficiale trimise la Finante, nu pe ciorne eronate facute pe computer”, a mai spus Raducan.
Adauga un comentariu