Eveniment-Social

Razboi total la Palatul Roznovanu. Demisie surpriza in Primarie. Nimeni nu se astepta la aceasta decizie

Publicat: 26 iul. 2018
1

@ Disputa la sange la cel mai inalt nivel in municipiul Iasi @ Primarul Mihai Chirica nu va mai avea sprijin din partea alesilor locali ai PSD Iasi @ Sefii organizatiei judetene au mentionat ca alesii partidului nu vor mai sprijini proiectele primariei daca acestea aduc dezavantaje orasului @ Unii consilieri locali ai PSD au ajuns sa plece din forul legislativ al orasului

Batalie dura intre conducerea municipalitatii iesene si consilierii locali ai organizatiei PSD. In cursul zilei de astazi va avea loc o noua sedinta ordinara a plenului Consiliului Local Iasi, in care vor fi dezbatute cateva zeci de proiecte de hotarare.

Printre acestea vor fi si unele legate de planurile urbanistice zonale, proiecte care nu au fost privite cu ochi buni de liderii organizatiei formatiunii politice. De altfel, Maricel Popa, presedintele organizatiei PSD Iasi, a aratat ca filiala se pozitioneaza împotriva privatizarii orasului.

"Mihai Chirica conduce Iasul într-un mod haiducesc. Consilierii locali nu sunt consultati în luarea deciziilor. Iasul are nevoie de o dezvoltare imobiliara unitara, dupa un plan coerent, bine gândit, nu dupa ureche, asa cum îsi propune primarul Mihai Chirica. In plus, prelungirea Planului Urbanistic General actual al Iasului este nejustificata si acest lucru nu face decât sa creeze haos în ceea ce priveste dezvoltarea imobiliara a orasului", a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

In plus, Maricel Popa a sustinut si ca alesii social-democrati nu intentioneaza sa blocheze orasul, ci sa treaca la dezvoltarea acestuia. In acest sens, Maricel Popa a sustinut ca primarul Iasului trebuie sa dea drumul la proiectul privind deschiderea celui de-al doilea drum de acces catre aeroport, obiectiv pe care Mihai Chirica nu l-a demarat inca.

"Atrag atentia asupra unor probleme foarte importante ale Iasului, cum ar fi construirea celui de-al doilea drum de acces pentru Aeroportul International, poluarea, lipsa locurilor de parcare si de care primarul Mihai Chirica nu se preocupa. Noi nu blocam proiectele orasului, ne trebuie investitii. Noi analizam fiecare proiect in parte", a mai spus Maricel Popa.

Citeste si: Despre alegeri anticipate. Mesajul PSD Iasi pentru Mihai Chirica: "Cu ce au gresit iesenii, domnule primar?"

Decizie soc a unui ales local

Tot ieri, social-democratii au aratat si ca un ales local a decis sa demisioneze din structura Consiliului Local, fara a da insa foarte multe detalii despre ce este vorba.

Corneliu Paul Boisteanu, liderul de grup al consilierilor PSD. Maricel Popa a aratat ca Boisteanu a decis sa renunte la aceasta calitate, nu si la cea din partid, insa nu a oferit mai multe detalii. De altfel, nici Boisteanu nu a comentat decizia de a demisiona din Consiliul Local. Boisteanu este si cel care coordoneaza Comisia de Urbanism. In locul sau ar urma sa intre, cel mai probabil, Adriana Martiniuc, director adjunct la Liceul Economic 2.

Mihai Chirica a fost exclus in urma cu cateva luni din PSD. Primar in functie, s-a pus in discutie o revenire a acestuia in formatiunea social-democrata, in apropierea alegerilor. Cu toate acestea, Maricel Popa a aratat ca nu se pune problema ca actualul edil sa revina la matca.

"Sanse acum nu sunt, peste doi ani se poate intampla orice, dar sansele sunt tot spre zero. Ceea ce a facut el injurand PSD, pe toata lumea, arata ca sansele revenirii sale sunt diminuate", a spus Popa.

In ceea ce priveste candidatul PSD la primarie, Maricel Popa a spus ca din luna septembrie se va face o selectie a candidatilor in baza unui proiect de management pentru administratia locala.

Daca tot se vorbeste despre decizii corecte, de respectarea legii, ar trebui si ca toti cei din Consiliul Judetean sa nu mai blocheze abuziv si ilegal proiectele imobiliare prin intermediul directorului Directiei Judetene de Cultura, Culte si Patrimoniu National Iasi.

Comentarii
  • Boisteanu trebuia sa plece de mult timp din fruntea PSD Iasi. S-a integrat in acest partid ca nuca in perete – mai degraba a facut echipa cu acest Chirica, ajuns primar pe spatele PSD Iasi. N-a facut nimic, nu se pricepe sa faca ceva in politica – nu stiu in agricultura daca a facut ceva, daca nu cumva o fi si el mostenitorul functiei parintilor, ca asa pare mai mult – umbla nebarbierit, poate el crede ca asa pare mai destept si prost imbracat, cum sa reprezinte el PSD Iasi. Un neserios care nu se tine de cuvant dupa ce a declarat ca isi da demisia. Sa faca bine macar acum sa se tina de cuvant…ca Ostaficiuc spagaru abia asteapta sa ii ia locul.

Adauga un comentariu