Actualitate

Razboi total pe un teren din centrul Iasului. Nici judecatorii nu mai stiu ce sa faca

Publicat: 14 apr. 2016
1

Disputa pe terenul Casei de Cultura a Studentilor ar urma sa fie transata din nou in instanta. Dupa ce o alta instanta de judecata a atribuit in mod suspect un teren aflat in vecinatatea Casei de Cultura unui mostenitor din familia SculyLoghotethi, autoritatile locale au trecut la masuri drastice. Municipalitatea ieseana, cea care avea terenul in administrare, a facut recurs la Curtea de Apel pentru anularea actului prin care familia Sculy-Logotethi a intrat in posesia terenului. Culmea, decizia instantei a afectat pana si Parchetul iesean, aflat in vecinatatea Casei de Cultura a Studentilor. „Atat Primaria municipiului Iasi, cat si Parchetul au inaintat recurs la decizia luata in prima instanta. In perioada urmatoare va fi stabilit si un prim termen in acest sens”, a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Iasi.

Citeste si: Decizie incredibila a justitiei. Terenul unei institutii din centru a fost retrocedat pe baza unor minciuni – FOTO

Cladirea destinata tinerilor si studentilor risca sa fie inchisa, dupa ce o instanta de judecata a avizat acea retrocedare catre mostenitorii familiei, decizia fiind una extrem de controversata. Culmea, instanta de la Judecatoria Iasi a restituit suprafata ca teren nefolosit, desi acolo au fost construite doua bazine PSI ce deservesc Casa de Cultura a Studentilor. Totul pare a fi cusut cu ata alba, iar instanta nu a tinut cont de documentele prezentate. Cei care au solicitat retrocedarea au depus o serie de documente pentru a arata ca terenul este nefolosit si neocupat, ceea ce reprezinta un mare neadevar. Instanta a dispus restituirea catre Stefan Mihai Sculy-Logotheti a unei suprafete considerata a fi libera, de circa 1.100 mp, platforme nefunctionale si nu numai. Culmea, acele asa-zise platforme parasite sunt cat se poate de functionale, in zona functionand instalatia PSI ce deserveste cladirea Casei de Cultura. Aceasta institutie nu poate insa sa intervina in dosar, pentru ca instanta nu i-a aprobat cererea. De altfel, municipalitatea este cea care va trebui sa lupte pentru a dovedi ca suprafata nu ii apartine familiei Sculy.

Adauga un comentariu