International

Războiul comercial cu SUA, apar consecinţele: China nu a întâmpinat această situaţie de circa 30 de ani

Publicat: 17 ian. 2020

În anul 2019, creşterea economică a statului chinez a fost de doar 6,1%, fiind cea mai slabă din ultimele trei decenii. În contextul războiului comercial cu Statele Unite ale Americii, s-au introdus anumite măsuri de către Beijing. Astfel, prin aceste măsuri se va împiedica o scădere şi mai mare în anul 2020.

În ceea ce priveşte Produsul Intern Brut al Chinei, în al patrulea trimestru al anului trecut, s-a înregistrat o creştere cu 6.0%. Acelaşi ritm a fost înregistrat şi în al treilea trimestru, potrivit datelor publicate de Biroul Naţional de Statistică de la Beijing.

Întreg anul, Produsul Intern Brut al Chinei a înregistrat 6,1 puncte procentuale, fiind cea mai scăzută şi lentă rata anuală de creştere observată din anul 1990 şi până în prezent. Specialiştii estimau o temperare a creşterii economice de la 6,6% în anul 2018 la 6,1%.

„Beijingul intenționează să stabilească pentru anul acesta un obiectiv de creștere economică mai scăzut, de aproximativ 6%, față de o țintă de 6-6,5% în 2019, bazându-se pe creșterea investițiilor în infrastructură pentru a evita o încetinire mai accentuată a celei de-a doua economii a lumii.”, conform unor surse politice.loading...

Adauga un comentariu