Evenimente culturale

RAZBOIUL CONTINUA! Ce se intampla cu orasul antic Palmira

Publicat: 27 mart. 2016

Armata siriana a preluat controlul total la Palmira dupa indepartarea jihadistilor Statului Islamic (SI) , care detinea acest oras antic din centrul Siriei de aproape un an, a declarat pentru AFP o sursa militara locala, relateaza duminica AFP si Reuters.

‘Dupa lupte nocturne violente, armata controleaza in intregime orasul Palmira, inclusiv vechea fortareata si partea rezidentiala. Jihadistii s-au retras’, a declarat sursa citata, potrivit careia combatantii SI ‘s-au repliat spre Sokhné, Raqa si Deir Ezzor’, fief-uri jihadiste din nordul si estul Siriei.

Vezi si Statul Islamic a ARUNCAT IN AER inchisoarea din Palmira

‘Unitati de genisti ale armatei dezarmorseaza zeci de bombe si mine ramase in interiorul ruinelor cetatii antice‘, unde se afla obiective arheologice de valoare, unele fiind distruse de gruparea extremista, a mentionat sursa citata.

Fortele regimului sirian, sustinute de aviatia rusa, au lansat la 7 martie o ofensiva pentru preluarea controlului la Palmira. SI preluase controlul asupra acestui oras in mai 2015. Ruinele istorice ale Palmirei se afla in Patrimoniul UNESCO.loading...

Adauga un comentariu